Voorkom dierenleed

Als je verantwoord begint aan een huisdier en zorgvuldig kiest waar je je huisdier vandaan haalt, dan hebben jullie een dierenleven lang plezier van elkaar!

Een goed begin is het halve werk. Voorkom problemen:

  • Bereid je goed voor en verdiep je in de natuurlijke behoeftes van het dier dat je wil aanschaffen.
  • Schaf niet ondoordacht, impulsief of om verkeerde redenen een dier aan.
  • Onderzoek goed waar je je dier vandaan haalt. Vergeet niet eerst te bekijken of je een opvang- of asieldier een gouden mandje kunt bieden.
  • Geef nooit een dier cadeau. De ontvanger heeft zich niet kunnen voorbereiden. Bovendien is een dier uitzoeken een ontzettend persoonlijke keuze.
dierenhandel stop de verkoop in winkels

Laat je dus niet verleiden door ‘schattige kitten gratis af te halen via Marktplaats’. Zwicht niet voor de smeekbedes van je kinderen die zo graag een puppy willen. Geef je lief geen een fluffig konijntje cadeau. En koop niet impulsief een dier bij dierenwinkel of tuincentrum.

Het houden van huisdieren is een grote verantwoordelijkheid is die veel tijd, geld, ruimte en energie kost.

Kom je er niet uit? Voor vragen over het aanschaffen van een dier, kun je ook gratis een van onze gedragsdeskundigen raadplegen van het Sophia DierenSpreekuur. Ze helpen je verder met al je vragen!

Wil jij een dier kopen? Vind hier de informatie per diersoort:

Zonder de financiële steun van onze leden en donateurs kunnen de dieren niet geholpen worden. Geef jij hen ook een kans op een mooie toekomst?