Hoe help je een huisdier in nood?

Leer het met de cursus Sophia DierenEHBO!

Sophia DierenEHBO

Al sinds 1929 verzorgt de Sophia-Vereeniging de cursus Sophia DierenEHBO. In het begin met praktijklessen in Amsterdam. Tegenwoordig kun je met behulp van ons cursusboek gewoon thuis studeren. Het handboek kun je vervolgens als naslagwerk in de kast leggen, maar voor echte enthousiaste dierenvrienden is er ook de mogelijkheid om examen te doen.

Handboek DierenEHBO

In het handboek worden zowel de theorie als de praktijk behandeld. Daarbij komt echte basis-biologie aan bod, maar ook ziektes, vergiftigingen en reanimatie- en verbindingstechnieken bij verwondingen. Met behulp van het handboek kan ook jij op een vakkundige manier eerste hulp toepassen bij dieren in nood. Behalve voor huisdierbezitters is het handboek Sophia DierenEHBO zeker ook bedoeld voor mensen die (als vrijwilliger) met dieren werken. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers van een hondenuitlaatservice, dierenopvangcentrum of kinderboerderij.

Het handboek Sophia DierenEHBO binnen een week thuis? Bestel hem voor slechts Є 19,50 in onze webshop en steun met jouw aankoop diverse dierenbeschermende activiteiten.

Korting!

konijn dierenarts

Ik wil examen doen!

Officieel examen doen

Tweemaal per jaar vindt er een officieel examen plaats op ons kantoor in hartje Amsterdam. Inschrijven voor het examen kan via info@sophia-vereeniging.nl. Het officiële examen kost € 25,- en je ontvangt na afloop een diploma, mits je slaagt natuurlijk! Leden van de Sophia-Vereeniging kunnen gratis deelnemen aan dit examen.

Groepsexamen

Medewerkers van de dierenambulance, een dierenasiel of bijvoorbeeld studenten van een diergerelateerde opleiding: ook groepen kunnen op locatie officieel examen DierenEHBO doen! Vraag naar de mogelijkheden via info@sophia-vereeniging.nl.

Gratis en snel: online examen doen

Sophia DierenEHBO: Kennis van huisdieren

Heb jij het Handboek Sophia DierenEHBO goed bestudeerd en wil jij jouw algemene, medische, dierenkennis testen? Doe dan dit gratis examen. Het examen bestaat uit meerkeuzevragen en kost je maximaal een half uur.

Sophia DierenEHBO: Eerste hulp bij huisdieren

Wil jij weten of je na het bestuderen van het handboek voldoende weet over het verlenen van eerste hulp aan huisdieren? Ook dit examen kost je maximaal een half uur en is gratis. Veel succes!