Cookiebeleid

Welke cookies plaatsen wij?

Onze website maakt gebruik van cookies, waarmee technische informatie wordt opgeslagen. Cookies zijn kleine informatiebestanden die een website op jouw apparaat achterlaat, waarmee jouw activiteiten binnen onze website gevolgd wordt. Het betreft bijvoorbeeld:

  • het IP-adres van de bezoeker;
  • de datum en tijd van het bezoek;
  • de URL van de verwijzende site (de site waarvan de bezoeker afkomstig is);
  • de op onze website bezochte pagina‘s;
  • informatie over de gebruikte browser (type en versie, besturingssysteem, etc.).

Technische informatie en cookies worden door ons gebruikt om jouw bezoek op de website te vergemakkelijken en de prestaties en gebruikerservaring van de website te optimaliseren. Cookies kunnen zowel door de Sophia-Vereeniging zelf worden geplaatst als door andere partijen met wie de Sophia-Vereeniging samenwerkt. Hieronder vind je een overzicht van soorten cookies die geplaatst worden via de website van de Sophia-Vereeniging:

Functionele cookies

Wij plaatsen cookies die noodzakelijk zijn om de website naar behoren te laten functioneren en een gevraagde dienst te leveren. Deze cookies worden gebruikt om bepaalde gebruikers- en voorkeursinstellingen te bewaren, eventuele inloggegevens op te slaan en om het gebruikersgemak van de website te optimaliseren.

Analytische cookies

De Sophia-Vereeniging maakt gebruik van analytische cookies, zoals de cookies van Google Analytics, waarmee informatie wordt verzameld over het gebruik van de website. Hiermee wordt o.a. het aantal websitebezoekers, de bezochte pagina’s en duur van hun verblijf vastgelegd. De verzamelde gegevens worden gebruikt om de dienstverlening te verbeteren en de inhoud van de website optimaal af te stemmen op de wensen en de behoeften van de gebruikers.

De Sophia-Vereeniging heeft voor het gebruik van Google Analytics een bewerkersovereenkomst met Google gesloten. Deze overeenkomst zorgt ervoor dat de cookies van Google Analytics op de meest privacy vriendelijke manier zijn ingesteld. Wij hebben Google geen toestemming gegeven om via de Sophia-Vereeniging verkregen informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

Tracking- of advertentiecookies

Tracking cookies zijn cookies die gegevens verzamelen over het (internet) gedrag van de gebruiker van de website. Deze tracking cookies worden gebruikt om de gebruiker optimaal gebruik te kunnen laten maken van onze website. Zo worden deze cookies gebruikt om informatie over het bezoek vast te leggen zodat relevante informatie bij een volgend bezoek voor het gemak van de gebruiker kan worden gebruikt door bijvoorbeeld het al invullen van formulieren of aanbieden van advertenties die passen bij het (zoek)profiel van de gebruiker.

Onze specifieke cookies:

Naam: _ga / _gat / _gid / _gat_UA–6713536-1
Doel: met deze cookies van Google Analytics meten we hoe de website wordt gebruikt en waar vandaan bezoekers op de website zijn gekomen. Deze informatie wordt gebruikt om de website te optimaliseren. Het IP adres van elke bezoeker wordt geanonimiseerd.
Wij hebben Google niet toegestaan de verkregen informatie voor andere doeleinden te gebruiken, zoals andere Google diensten. De informatie is wel toegankelijk voor Google en zal door hen aan derden worden verstrekt, indien Google daartoe wettelijk wordt verplicht. Wij hebben hier geen invloed op.
Opslagperiode: _ga: 2 jaar / _gat en _gid: 1 dag / _gat_UA-6713536-1: 10 minuten

Webshop WooCommerce Cookies

Om winkelwagengegevens bij te houden maakt WooCommerce gebruik van 3 cookies:

wocommerce_cart_hash
woocommerce_items_in_cart
wp_woocommerce_session_

De eerste twee cookies bevatten informatie over de winkelwagen als geheel en helpt WooCommerce te weten wanneer de winkelwagengegevens veranderen. De laatste cookie (wp_woocommerce_session_) bevat een unieke code voor elke klant, zodat deze weet waar de kargegevens van elke klant in de database te vinden zijn. Er wordt geen persoonlijke informatie opgeslagen in deze cookies.

Nelio A/B Testing

Nelio A/B Testing maakt gebruik van cookies om experimenten uit te voeren en bezoekersinformatie bij te houden. De cookies identificeren een bezoeker en haar sessie, geven aan of die bezoeker deelneemt aan de lopende experimenten en zo ja, in welke, en houden bij welk alternatief een bezoeker heeft bekeken zodat ze altijd hetzelfde alternatief ziet en een consistente en samenhangende gebruikerservaring biedt.

Nelio gebruikt de volgende cookies om bezoekers en campagne-informatie te volgen:

nelioab_is_in en nelioab_was_in: Deze cookie wordt gegenereerd wanneer een bezoeker uw website bezoekt, en geeft aan of ze deelneemt aan de lopende experimenten of niet. Bootcookies zijn sessiecookies, wat betekent dat ze worden gewist wanneer de browser wordt gesloten.

nelioab_userid: Deze cookie bevat een unieke bezoekersidentificatie. Onze plugin gebruikt deze informatie om te bepalen welke bezoekers aan uw doelen voldoen. Deze cookie vervalt nooit.

nelioab_session: Net als de vorige cookie, identificeert het de sessie van een bezoeker op unieke wijze. Het is een sessie-cookie.

nelioab_env: Deze cookie specificeert de groep experimenten waaraan een bezoeker deelneemt.

nelioab_altexp_{ID}: Deze cookies worden gegenereerd voor elk A/B-experiment op uw site (er is één cookie per experiment). Het specificeert het specifieke alternatief dat de gebruiker geacht wordt te zien.

nelioab_xglobal_altexp_{ID}: Net als de vorige cookies, worden deze gegenereerd voor uw wereldwijde experimenten. De x-gedeelte van de cookie specificeert het soort globale experiment waarnaar wordt verwezen: c is voor CSS-experimenten, m is voor Menuexperimenten, t is voor Theme-experimenten, en is voor Widget-experimenten.

Opmerking: Alle cookies (tenzij anders vermeld) vervallen binnen drie maanden (90 dagen).

WordPress:

PHPSESSID: WordPress installeert de PHPSESSID cookie op het moment wanneer iemand op de site komt. Met behulp van een sessie cookie houdt WordPress bij welke pagina’s je met dit bezoek hebt bekeken. Deze cookie wordt automatisch verwijderd zodra je jouw webbrowser afsluit.

Cookies uitzetten

De meeste browsers zijn standaard ingesteld om cookies te accepteren, maar je kunt jouw browser opnieuw instellen om alle cookies te weigeren of om aan te geven wanneer een cookie wordt verzonden. Het is echter mogelijk dat sommige functies en –services, op onze en andere websites, niet correct functioneren als cookies zijn uitgeschakeld in je browser.

Social media

Op onze website kun je informatie via social media delen, via de aanwezige social media knoppen. Via deze knoppen kunnen de betreffende social media cookies plaatsen. Op het gebruik door die partijen hebben wij geen invloed. Zij zijn zelf verantwoordelijk voor het gebruik en de verstrekking van gegevens die op deze manier worden verkregen. Op dit gebruik zijn het privacybeleid en de algemene voorwaarden van de betreffende social media van toepassing.

Hoe lang bewaren we jouw gegevens?

Wij bewaren je gegevens niet langer dan noodzakelijk is voor het doeleinde van de verwerking, tenzij dit noodzakelijk is om te voldoen aan een wettelijke bewaarplicht.

Recht op inzage, correctie, verzet en verwijdering

Je kunt altijd inzage vragen in jouw persoonsgegevens, deze laten corrigeren of verwijderen. Heb je bezwaar tegen verwerking van jouw persoonsgegevens of wil je niet langer informatie van de Sophia-Vereeniging ontvangen, neem dan contact met ons op via onderstaande contactgegevens.

Indien je niet tevreden bent over de manier waarop wij jouw persoonsgegevens verwerken dan kun je een klacht indienen bij onze klachtencoördinator (zie onderaan) en/of bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Hoe beveiligen we jouw persoonsgegevens?

Wij nemen de bescherming van persoonsgegevens uiterst serieus en nemen passende fysieke, administratieve, organisatorische en technische maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Wijzigingen

Wij kunnen ons privacybeleid wijzigen. Wijzigingen in ons privacybeleid zullen wij aanpassen in dit privacy statement. We adviseren daarom om met regelmaat ons actuele privacy statement te bestuderen ten aanzien van wijzigingen.

Vragen, opmerkingen, klachten

Indien je vragen, opmerkingen of klachten hebt naar aanleiding van dit cookiebeleid, privacybeleid of over de wijze waarop de Sophia-Vereeniging omgaat met jouw persoonsgegevens, dan kun je per e-mail contact met ons opnemen via info@sophia-vereeniging.nl.