Elke dag dierendag? Help de vergeten huisdieren!

Het is 4 oktober, Werelddierendag. Grote kans dat jij je dier extra verwent. Maar wat gebeurt er met alle huisdieren die ernstig lijden omdat niemand naar ze omkijkt?  

In Nederland is huisdierenleed aan de orde van de dag 

Je zou verwachten dat we in Nederland goed omgaan met huisdieren. Toch vindt er ernstig dierenleed plaats, in veel verschillende vormen:

  • Mishandeling en verwaarlozing: Huisdieren kwijnen uitgehongerd weg in een smerig hok. Dieren worden mishandeld omdat ze troep maken of niet gehoorzamen. Konijntjes en knaagdieren worden door fokkers hardhandig gedood omdat ze niet de gewenste kleur hebben.
  • Eenzaamheid en slechte verzorging: De hond die uren voor de deur ligt te wachten op het baasje. Het konijn dat alleen gehouden wordt en gek wordt van eenzaamheid. Exotische dieren sterven veel te vroeg omdat ze niet naar hun aard in gevangenschap kunnen leven.
  • Overvolle asiels met gedumpte dieren: Huisdieren worden impulsief aangeschaft en blijken toch te veel aandacht en geld te kosten. Andere dieren worden afgedankt omdat ze niet matchen met de baby, de nieuwe bank of de vakantieplannen.
  • Ziekgefokte honden en katten: Dieren die zo zijn doorgefokt op een specifiek uiterlijk, dat ze niet meer goed kunnen ademen of bewegen, altijd pijn lijden of ernstige erfelijke ziektes hebben.
  • Malafide puppyhandel: Via het internet worden hondjes verkocht uit grote schuren vol met uitgeputte moederhonden die nooit daglicht zien. De pups worden veel te jong uit het nest gehaald, zijn vaak doodziek en kampen met gedragsproblemen.
  • Torenhoge dierenartskosten: Huisdieren krijgen niet de juiste medische zorg of worden geëuthanaseerd omdat het baasje de dierenarts niet kan betalen.

Samen met jou kunnen we deze dieren beschermen door campagnes te voeren voor betere wetgeving en voorlichting over hun natuurlijke behoeftes. Want met meer kennis worden huisdieren zorgvuldiger aangeschaft en wordt er beter voor ze gezorgd. Dieren begrijpen is dieren beschermen. Help je mee?

kat zielig

Jouw steun helpt om:

  • Voorlichting te geven over de natuurlijke behoeftes en de lichaamstaal van huisdieren;
  • Impulsaankopen en eenzaamheid te voorkomen;
  • Wet- en regelgeving te realiseren die dieren beschermt tegen mishandeling en verwaarlozing, malafide fokkers en handelaren, eigenaren die alleen denken aan hun eigen belang en onbetaalbare dierenartskosten.

Help mee om huisdierenleed te voorkomen

Goede voorlichting over huisdieren voorkomt ernstig dierenleed. Samen met jou maken we het verschil door altijd het belang van de dieren voorop te stellen en niet het belang van de eigenaar, de fokker of de handelaar.

Maak elke dag dierendag voor alle huisdieren en geef om dierenleed te voorkomen. Hoe groot of klein je bijdrage ook is, met jouw steun bestrijd je daadwerkelijk dierenleed! 

Namens de huisdieren ontzettend bedankt!