Informatie over huisdieren

Goede voorlichting voorkomt dierenleed! Ieder dier hoort de specifieke zorg en aandacht te krijgen die het van nature nodig heeft. Als je tegemoet komt aan de natuurlijke behoeftes van je dier, voorkom je gedragsproblemen en dierenleed.

In onze voorlichting staat daarom dan ook altijd de behoefte van het dier voorop. Met onze informatie ben je goed voorbereid als je op zoek gaat naar een huisdier. Maar we zijn er ook voor je als je al een huisdier hebt.

Problemen die tot afwijkend gedrag, vroegtijdige sterfte en ziekte kunnen leiden:

  • eenzaamheid;
  • te kleine huisvesting;
  • verkeerde voeding;
  • te weinig aandacht;
  • te weinig lichaamsbeweging.

Het is nooit te laat om je alsnog te verdiepen in je dier. Of om hulp in te roepen als je huisdier gedragsproblemen heeft. Met de juiste zorg voorkom je dat huisdieren een miserabel leven leiden of in het asiel of op straat belanden.

Voorkom dierenleed

Kom je er niet uit? Voor medische vragen neem je altijd contact op met de dierenarts! Onze gedragsdeskundigen van het Sophia DierenSpreekuur helpen je graag met al je vragen over aanschaf, verzorging en gedrag. Stel ze gratis je vragen bij het Sophia DierenSpreekuur!

Informatie per diersoort

Zonder de financiële steun van onze leden en donateurs zouden deze campagnes niet bestaan. Geef jij de dieren ook een kans op een mooie toekomst?