Honden

hond kopenHonden zijn populaire huisdieren. Maar de 1,5 miljoen honden die in Nederland leven, hebben het lang niet altijd zo goed als we zouden willen. Te veel dieren zijn slachtoffer van malafide hondenhandel of  hebben gedragsproblemen door een verkeerde opvoeding en verzorging. Ook worden veel dieren ondoordacht aangeschaft.

Het gevolg: jaarlijks belanden duizenden honden in het asiel of op een advertentiewebsite. Andere honden worden verwaarloosd en kwijnen weg van eenzaamheid. Kinderen en mensen met angst voor honden worden gebeten omdat ze de lichaamstaal van honden niet begrijpen. En wat dacht je van al die rashonden die zo doorgefokt zijn dat ze dagelijks pijn lijden? De Sophia-Vereeniging zet zich in voor alle honden.

Wil je meer weten over zodat jij je hond kunt bieden wat hij echt nodig heeft? Fantastisch! Op onze website is allerlei informatie te vinden. Niet gevonden wat je zoekt? Stel dan gratis je vraag aan onze hondendeskundige Flora van Dijk. We denken graag met je mee!