Katten

kat in een boom

In Nederland worden zo’n 2,6 miljoenen katten als huisdier gehouden. Een kat lijkt een makkelijk te houden gezelschapsdier. Maar is dat eigenlijk wel zo? Het is zo ontzettend belangrijk dat iedereen zich goed verdiept in de verzorging en het gedrag van het huisdier dat je overweegt aan te schaffen. Dat geldt net zo hard voor katten, weet waar je aan begint voordat de kat wordt aangeschaft. Zo zorg je ervoor dat jouw kat en jij de perfecte match zijn!

Impulsaankopen zijn bij katten een groot probleem. Huisdierenhandel via Marktplaats werkt ondoordachte aankopen in de hand. Een impulsief gekochte kat belandt vaker op straat of in het asiel. Ook andere kattenproblemen zijn aan de orde van de dag. Zoals het dierenleed in de raskattenfokkerij: door inteelt kampen veel raskatten met ziektes, lichamelijke afwijkingen en een slecht immuunsysteem.

Wil je meer weten over het gedrag, de verzorging en het aanschaffen van katten zodat jij je kat kunt bieden wat hij echt nodig heeft? Fantastisch! Op onze website vind je veel informatie. Niet gevonden wat je zoekt? Stel dan gratis je vraag aan onze kattendeskundige Marcellina Stolting. We denken graag met je mee!