Katten

kat in een boom

In Nederland worden zo’n 2,6 miljoenen katten als huisdier gehouden. Een kat lijkt een makkelijk te houden gezelschapsdier. Toch kan dat tegenvallen. We vinden het dan ook heel belangrijk dat iedereen zich goed verdiept in de verzorging en het gedrag van katten, zeker voordat de kat wordt aangeschaft. Zo weet je zeker dat jouw kat en jij de perfecte match zijn!

Impulsaankopen zijn bij katten een groot probleem. Huisdierenhandel op bijvoorbeeld Marktplaats werkt ondoordachte aankopen in de hand. Een impulsief aangekochte kat belandt meer dan eens op straat of in het asiel. Ook andere kattenproblemen zijn aan de orde van de dag, zoals de schrijnende praktijken in de raskattenfokkerij: door inteelt kampen vele raskatten hebben met ziektes, lichamelijke afwijkingen en een slecht immuunsysteem.

Wil je meer weten over het gedrag, de verzorging en het aanschaffen van katten zodat jij je kat kunt bieden wat hij echt nodig heeft? Fantastisch! Op onze website is allerlei informatie te vinden. Niet gevonden wat je zoekt? Stel dan gratis je vraag aan onze kattendeskundige Marcellina Stolting. We denken graag met je mee!