Dierenleed voorkomen

Konijnen zijn sociale dieren die je niet alleen houdt. Toch worden veel konijnen alleen gehouden in een veel te krap konijnenhok. Dat leidt tot eenzaamheid, frustratie en afwijkend gedrag. Vaak ontbreekt de kennis over een goede verzorging en omgang met dieren, waardoor ernstige welzijnsproblemen ontstaan. Een ander groot probleem zijn de vele impulsaankopen. Wanneer blijkt dat een konijn veel meer ruimte, tijd en geld kost dan gedacht, wordt het dier gedumpt bij een opvang of op straat, waar de overlevingskansen nihil zijn.

De Sophia-Vereeniging bestrijdt konijnenleed door voorlichting te geven en via publiekscampagnes zetten wij ons onder andere in voor beschermende wetgeving rondom de konijnenfokkerij.

Wil je meer weten over het gedrag, de verzorging, de huisvesting en het aanschaffen van konijnen zodat jij je konijnen kunt bieden wat ze echt nodig hebben? Fantastisch! Op onze website is allerlei informatie te vinden. Niet gevonden wat je zoekt? Stel dan gratis je vraag aan onze konijnendeskundige Veronica Janssen. We denken graag met je mee!

Help ons helpen

Zonder de steun van onze leden en donateurs zouden wij de konijnen niet kunnen helpen. Geef jij de konijnen ook een kans op een mooie toekomst?

Weten wat wij doen om konijnen een beter leven te geven?