Doe mee aan de Sophia HuisdierenEnquête!

In Nederland leven zo’n 27 miljoen huisdieren. Bijna de helft van alle huishoudens heeft één of meerdere dieren, maar eigenlijk weten we nauwelijks hoe deze dieren gehouden worden. Om dit in kaart te brengen, houden wij ieder jaar de Sophia HuisdierenEnquête. Met de resultaten van de enquête kunnen we onze voorlichting en campagnes aanscherpen. Zo kunnen we samen dierenleed voorkomen. Help jij ook mee? Vul de enquête in en deel hem!

Sociale behoeftes en huisvesting in kaart

De vragen in de Sophia HuisdierenEnquête gaan over de sociale behoeftes en huisvesting van honden, katten, konijnen, cavia’s, hamsters en vogels. Over elk van deze diersoorten worden drie meerkeuzevragen gesteld. Als je zelf huisdieren hebt, dan krijg je daar nog een paar extra vragen over. Het invullen van de enquête kost je maximaal 10 minuten.

Kennis over dieren

Je kunt de enquête geheel anoniem invullen. Daarmee willen we sociaal wenselijke antwoorden voorkomen. Alleen als wij weten hoe de situatie echt is, kunnen we goed inschatten op welke vlakken er nog voorlichting nodig is. Zo kunnen we de dieren het beste helpen.

Voor iedereen

De Sophia HuisdierenEnquête is niet alleen bedoeld voor huisdiereigenaren, maar ook voor mensen die geen huisdier hebben. Hoe meer mensen meedoen, hoe beter wij een beeld krijgen van de kennis die ontbreekt. We willen je dan ook vragen om de enquête te delen in jouw omgeving. Namens de huisdieren enorm bedankt!

Rosa Oe

Rosa Oe

Communicatiemedewerker