Vissen

Vissen

In Nederland worden ruim 16 miljoen siervissen gehouden. Vissen zijn hoogontwikkelde, gewervelde dieren die angst, pijn en stress kunnen ervaren. Ze hebben bewustzijn en geheugen en ze hebben sociaal contact met soortgenoten nodig. Veel vissen worden echter alleen gehouden. Vaak is hun huisvesting veel te klein en te weinig gevarieerd. De goudviskom is hiervan het meest bekende voorbeeld. Bovendien komen problemen met de waterkwaliteit en -temperatuur veelvuldig voor, waardoor de vissen ziek worden of vroegtijdig overlijden.

De Sophia-Vereeniging bestrijdt vissenleed door voorlichting te geven over de aanschaf, de verzorging en het natuurlijke gedrag van veelgehouden (sier-)vissen. Speciale aandacht gaat daarbij uit naar de huisvesting en het belang van gezelschap voor deze dieren.

Wil jij ons helpen om vissen een beter leven te geven? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!

gedrag van vissen

Gedrag van vissen

Velen zien vissen nog wel eens als simpele dieren, maar het gedrag van vissen is een stuk complexer dan je misschien vermoedt. Lees meer.

verzorging van vissen

Verzorging van vissen

Wil je ervoor zorgen dat jouw vissen goed worden verzorgd en zij gezond en gelukkig blijven, lees dan de onderstaande informatie en tips aandachtig door. Lees meer.

vissen kopen

Vissen kopen

Vissen kopen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn namelijk enkele belangrijke factoren en voorwaarden waar je rekening mee dient te houden, om ervoor te zorgen dat je een goede start maakt. Lees meer.

vissen kweken

Vissen kweken

Zelf vissen kweken, raden wij ten strengste af. Door een gebrek aan kennis ontstaan vaak grote problemen met de moederdieren en de jongen. Lees meer.

  • Petitie doden van huisdieren


    Dankzij de inspanningen van de Sophia-Vereeniging is het sinds 1 juli 2014 verboden om honden en katten zelf te doden. Wij vinden dat deze maatregel moet gaan gelden voor álle huisdieren. Help mee om een algemeen verbod op het doden van dieren te realiseren.
  • Op de hoogte blijven?


    Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws!
  • Word lid!


    Wil jij ons helpen om huisdierenleed te bestrijden? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!

Niets missen?

Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws.