Vissen kopen

Vissen kopen

Vissen kopen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn namelijk enkele belangrijke factoren en voorwaarden waar je rekening mee dient te houden, om ervoor te zorgen dat je een goede start maakt.

Wil je een aquarium beginnen, heb dan geduld. Wacht met vissen kopen, want pas 2 weken nadat je het aquarium hebt ingericht, kunnen de eerste vissen erin. Er moet een goede balans tussen bacteriën en mineralen in het water tot stand komen en planten hebben tijd nodig om aan te slaan. Zorg dat de verlichting van het aquarium op vaste tijden aanstaat (ongeveer 12 uur per dag), dat het filter werkt en dat het water de juiste temperatuur houdt. Na enkele weken kun je de vissen kopen. Controleer eerst met een testset of er geen ammoniak of nitriet in het water zit. Start met 2 of 3 visjes en koop pas na een aantal weken de rest. Je loopt anders het risico dat het biologisch evenwicht van het aquarium wordt verstoord en vissen ziek worden of doodgaan.

Welke soort vissen kunnen bij elkaar

Voor je vissen gaat aanschaffen, is het verstandig je goed te verdiepen in de natuurlijke achtergrond van verschillende soorten vissen. Aan de hand daarvan bepaal je welke vissen bij elkaar geplaatst kunnen worden en wat hun ideale omstandigheden zijn. Let er bij het kopen van vissen op dat ze uit schone bakken komen en dat er geen zieke of dode dieren in de bak zitten. Kies voor de meest actieve vissen; deze zijn vaak het gezondst.

Wat kosten vissen?

De kosten van vissen lopen enorm uiteen. Hetzelfde geldt voor aquaria en vijvers. Een simpel aquarium met een paar goudvissen heb je vanaf ongeveer € 150,-, terwijl je voor een gezelschapsaquarium met bijzondere tropische vissen zo duizenden euro’s betaalt. Daarnaast zijn er kosten die terugkeren, zoals bijvoorbeeld de aanschaf van voer en planten. Zorg ervoor dat je financieel altijd in staat bent om bijvoorbeeld een kapot filter te kunnen vervangen en de rekening voor medicijnen tegen ziekten te betalen. Besef je ook dat een aquarium veel stroom verbruikt.

informatie over vissen

Meer over vissen

Kom meer te weten over het gedrag, de verzorging en de aanschaf van vissen. Lees meer.

  • Petitie doden van huisdieren


    Dankzij de inspanningen van de Sophia-Vereeniging is het sinds 1 juli 2014 verboden om honden en katten zelf te doden. Wij vinden dat deze maatregel moet gaan gelden voor álle huisdieren. Help mee om een algemeen verbod op het doden van dieren te realiseren.
  • Op de hoogte blijven?


    Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws!
  • Word lid!


    Wil jij ons helpen om huisdierenleed te bestrijden? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!

Niets missen?

Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws.