Met krachtige campagnes en een open dialoog strijden we voor dierenbeschermende regelgeving omtrent het aanschaffen, houden, fokken en verhandelen van huisdieren, zodat hun welzijn gewaarborgd wordt. De middelen die wij inzetten om huisdierenleed te bestrijden en te voorkomen, zijn voorlichting en politieke lobby campagnes. Daarnaast werken we samen met andere dierenwelzijnsorganisaties.

VOORLICHTING: dierenleed voorkomen

Al sinds jaar en dag zet de Sophia-Vereeniging voorlichting in om het welzijn van huisdieren te verbeteren. We richten ons daarbij onder andere op een weldoordachte aanschaf van huisdieren. Weet je zeker dat dit dier bij jou past en kun je het dier bieden wat hij echt nodig heeft? Waar koop je het dier en waar moet je je allemaal op voorbereiden? Zo wordt direct voorkomen dat dieren op een later moment gedumpt of verwaarloosd worden. Preventief dieren beschermen dus!

In onze voorlichting zullen wij ons altijd richten op het natuurlijk gedrag van huisdieren. Want hoe gedomesticeerd (sommige) huisdieren ook zijn, alle huisdieren lijken in hun gedrag en behoeftes op hun verre voorouders. Alleen als de eigenaar voldoende weet over de natuurlijke behoeftes van het dier en bereid is de leefomgeving en zijn eigen omgang hierop in te richten, kan een huisdier een goed welzijn geboden worden. Liefde alleen is niet genoeg.

Altijd op de hoogte zijn van de laatste voorlichting? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Direct door naar onze voorlichting:

CAMPAGNES: permanente verandering

Ook komen we op voor de dieren die de dupe zijn van mensen die hen bijvoorbeeld slechts zien als een bron van inkomen. Samen met onze achterban strijden we voor betere dierenbeschermingswetten en een goede controle daarop. Dit doen we onder andere door in gesprek te gaan met de beleidsmakers, door met behulp van petities en brandbrieven het draagvlak van onze acties aan te tonen en door regelmatig de media op te zoeken.

SAMENWERKEN: samen sterk

Door samen te werken met andere dierenwelzijnsorganisaties, staan we sterk. Wij werken samen in meerdere verbanden.

Dierencoalitie: samengesteld uit 18 Nederlandse dierenbeschermingsorganisaties en gericht op samenwerking en het zoeken naar overlap, met name op het gebied van politieke lobby. Ook het mobiliseren van de publieke opinie behoort tot de mogelijkheden.

FairDog: een samenwerkingsverband van dierenwelzijnsorganisaties en partijen uit de hondensector, het onderwijs en de wetenschap. Doelstelling: kopers van honden een platform bieden met uitsluitend betrouwbaar aanbod van fysiek en mentaal gezonde en sociale honden en goede voorlichting over een verantwoorde aanschaf, opvoeding en verzorging. Daartoe werken we samen aan kwaliteitscriteria voor de
fokkerij en de import van honden en richten we ons op het stimuleren van bonafide handel en het terugdringen van malafide praktijken.

EU Dog & Cat Alliance: bestaat uit meer dan 90 organisaties uit heel Europa op het gebied van dierenwelzijn, diergeneeskunde en herplaatsing. Doel is om elkaar van informatie te voorzien, elkaar te helpen en om gezamenlijk te lobbyen voor Europese wetgeving ter verbetering van het welzijn van honden en katten.

Help ons helpen

Zonder de financiële steun van onze leden en donateurs zouden wij niet kunnen bestaan. Geef jij de dieren ook een kans op een mooie toekomst?