Wat is het probleem?

Steeds meer huisdiereigenaren mijden de dierenarts vanwege de kosten. Ernstig dierenleed is het gevolg. Door uitstel van een dierenartsbezoek kunnen de kosten juist oplopen als eenvoudigere goedkopere behandelingen niet meer mogelijk zijn. Daarnaast verhoogt slechte medische zorg voor huisdieren de kans op (overdracht van) antibioticaresistente bacteriën.

Medische zorg voor dieren zou geen inkomstenbron moeten zijn voor de staat.

Wat is de oplossing?

Medische zorg voor huisdieren moet toegankelijker worden. Want als huisdiereigenaren sneller naar de dierenarts gaan, wordt ernstig dierenleed tegengegaan. Door op tijd naar de dierenarts te gaan, kunnen extreem hoge kosten voorkomen worden. Goede medische zorg voor huisdieren is ook nog eens van essentieel belang voor het antibioticaresistentiebeleid dat Nederland voert, dubbele winst dus!

Er is groot maatschappelijk draagvlak voor verlaging van het btw-tarief: meer dan 42.000 dierenvrienden ondertekenden onze petitie. De tariefverlaging wordt daarnaast ook ondersteund door de KNMvD, de brancheorganisatie voor dierenartsen.

Hoe krijgen we dat voor elkaar?

Door politieke lobby en met maatschappelijke druk: meer dan 42.000 mensen en professionals vinden dat het btw-tarief omlaag moet. Dit versterkt onze lobby enorm! Doorlopend wijzen we de overheid op mogelijkheden om het tarief te verlagen. We werken daarbij samen met andere organisaties en Europese landen die voorstander zijn van een belastingverlaging.

btw dierenartskosten verlagen