Ja, ik teken voor een btw-verlaging voor dierenartsen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
btw dierenarts petitie

Strijd voor btw-verlaging

In 2015 startte de Sophia-Vereeniging haar strijd voor een btw-verlaging. Door de hoge dierenartskosten krijgen veel dieren niet de medische zorg die ze nodig hebben. Bovendien vinden wij dat de overheid geen geld zou moeten verdienen aan dierenleed. Veel mensen waren het met ons eens: onze petitie voor een btw-verlaging werd door 37.156 sympathisanten ondertekend. Staatssecretaris Wiebes van Financiën weigerde echter om de petitie in ontvangst te nemen. Vanwege Europese richtlijnen zou hij niet in staat zijn om het btw-tarief aan te passen.

Europa

Wij lieten ons niet uit het veld slaan en gingen op Europees niveau een samenwerking aan met de Belgische dierenbeschermingsorganisatie GAIA en met ANMVI, de beroepsorganisatie van dierenartsen in Italië. Gezamenlijk verzochten wij de Raad van de Europese Unie om onze standpunten mee te nemen tijdens de besprekingen over de nieuwe btw-richtlijnen. In oktober werd een belangrijke stap gezet: het Europees Parlement stemde vóór een btw-herziening die de individuele landen de mogelijkheid biedt om het btw-tarief op diergeneeskundige handelingen aan te passen.

Staatssecretaris: help de dieren!

Het verlagen van de dierenartskosten zal veel dieren helpen. Daarvan zijn wij overtuigd, net als de Nederlandse beroepsorganisatie voor dierenartsen (KNMvD), GAIA, ANMVI én meer dan 37.000 dierenvrienden. Nu onze staatssecretaris weer aan zet is, willen wij hem laten zien dat Nederland nog steeds voorstander is van een btw-verlaging voor dierenartsen. Jij kunt ons daarbij helpen door onze petitie (nogmaals) te tekenen en zo veel mogelijk mensen in je omgeving te vragen om hetzelfde te doen.

Namens alle huisdieren van Nederland: hartelijk bedankt!