Campagnes

Campagnes

De Koningin Sophia-Vereeniging tot Bescherming van Dieren komt op voor huisdieren in Nederland, al sinds 1867. Niet alleen als het kwaad is geschied, maar ook preventief. Zo voorkomt de Sophia-Vereeniging huisdierenleed door voorlichting te geven over de aanschaf, het natuurlijke gedrag en de verzorging van huisdieren. Met politieke lobby zet de Sophia-Vereeniging zich in voor beschermende wetgeving voor huisdieren en een strenge controle hierop.

Wil je ons helpen in onze strijd tegen huisdierenleed? Word dan lid van de Sophia-Vereeniging!

campagne doden van dieren

Doden van dieren

Het zelf doden van katten en honden is eindelijk strafbaar. De Sophia-Vereeniging strijdt nu voor een verbod op het zelf doden van álle huisdieren. Lees meer.

Stop de huisdierenhandel

Stop de huisdieren- handel

Help mee dierenleed door impulsaankopen en gruwelijke fokpraktijken te stoppen. Lees meer.

Btw dierenarts moet omlaag

Huisdieren worden niet of te laat naar de dierenarts gebracht vanwege de hoge kosten. Het btw-tarief voor medische hulp moet daarom omlaag. Lees meer.

Hond in de klas

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan. Lees meer. 

Het leed van rasdieren

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van dieren voorop stelt en niet hun uiterlijk of hun economische waarde. Lees meer.

Huisdier of niet

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden. Lees meer.

Eenzaamheid bij huisdieren

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is. Lees meer.

illegale verkoop dieren

Meldpunt dierenmishandeling

Ben je getuige van dierenmishandeling? Heb je het vermoeden dat een dier wordt verwaarloosd? De Sophia-Vereeniging helpt je de juiste instanties vinden. Lees meer.

Hete auto levensgevaarlijk

Een auto die in de zon staat, verandert al snel in een oven. Laat honden niet stikken! Lees meer.

Huisdieren-
overschot

In Nederland leven veel meer huisdieren dan mensen die voor een dier willen zorgen. Door hun voortplanting te beperken en impulsaankopen tegen te gaan, komen minder dieren in asielen en op straat terecht. Lees meer.

Bestel het handboek DierenEHBO

gedrag van het konijn

Een specifieke vraag?

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren. Lees meer.

  • Petitie doden van huisdieren


    Dankzij de inspanningen van de Sophia-Vereeniging is het sinds 1 juli 2014 verboden om honden en katten zelf te doden. Wij vinden dat deze maatregel moet gaan gelden voor álle huisdieren. Help mee om een algemeen verbod op het doden van dieren te realiseren.
  • Op de hoogte blijven?


    Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws!
  • Word lid!


    Wil jij ons helpen om huisdierenleed te bestrijden? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!

Niets missen?

Schrijf je in voor het SophiaNieuws en ontvang iedere maand het laatste huisdierennieuws.