NAJAAR 2023

Ken jij je kat?

In Nederland heeft bijna een kwart van de huishoudens één of meerdere katten. Dit komt neer op maar liefst 3 miljoen katten in totaal. Helaas lijdt een groot deel van deze dieren. De dieren worden vaak niet goed begrepen en er wordt onvoldoende tegemoet gekomen aan hun natuurlijke behoeftes. Hierdoor komt het welzijn van de katten zwaar in het geding. Wil jij weten hoe dit beter kan? Lees snel verder!

Kat kijkt angstig

VOORJAAR 2023

Eenzaamheid bij honden

Maar liefst een op de vijf huishoudens heeft een hond. Een groot deel van die dieren bevindt zich niet in een sociaal gezonde situatie. Honden lijden: ze zijn te lang alleen thuis, hebben geen of te weinig contact met andere honden en worden door hun baas niet echt gezien. Dit heeft een enorme negatieve impact op hun gezondheid en welzijn. Weten hoe het beter kan? Lees snel verder!

Hond zielig alleen vierkant eenzaamheid

Blijf op de hoogte!

Met de campagne Ken je huisdier brengen we telkens een nieuw veelvoorkomend probleem onder de aandacht.
Wil jij als eerste op de hoogte zijn van de volgende onderwerpen? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn.

Wil jij meer doen?

Als we willen dat de huisdieren eindelijk het leven krijgen dat ze verdienen, zullen we meer moeten doen dan alleen voorlichting geven aan huisdiereigenaren. Professionals zoals winkeliers, politici, fokkers enzovoorts moeten hun verantwoordelijkheid nemen. Zij moeten hun persoonlijke belangen opzij zetten en echt gaan kijken naar wat het beste is voor het dier. Vind jij ook dat de dieren eindelijk weer echt dier zouden moeten kunnen zijn? Teken dan onze petitie en geef de dieren een stem!