Dierennoodhulp document en contactpersoon voor jouw huisdieren

Het is altijd slim om een contactpersoon voor je dieren te hebben, zoals de buurman, een vriend of familielid. Mocht jij tijdelijk of voor langere tijd niet voor je dier(en) kunnen zorgen. Dan kan deze persoon dit voor jou doen. Maar hoe? Dankzij ons gratis dierennoodhulp document laat jij de toekomstige verzorgers precies weten wat jouw dier nodig heeft.

Wie zijn de belangrijke contactpersonen? Wat voor eten is jouw dier gewend? Is er een medische geschiedenis en hoe wordt het dier normaal gesproken verzorgd? Het is allemaal informatie die een eventuele toekomstige verzorger van jouw dier(en) echt nodig heeft.

TIPS:

  • Het is extra fijn als je contactpersoon de dieren ook goed kent. Dat zorgt voor minder stress bij de dieren. Bovendien kan je contactpersoon dan beter inschatten of het goed gaat met de dieren.
  • Zet je contactpersoon als ICE (In Case of Emergency) in je telefoon. Hulpverleners kunnen bij die informatie zonder je telefoon te moeten ontgrendelen.
  • Zorg dat jouw contactpersoon een sleutel heeft van je huis, of weet waar deze te vinden is.
dierennoodhulp document
Sophia NoodSticker
Brandweer Sophia NoodSticker

Hulpdiensten: er zijn huisdieren in huis!

De gedachte dat je huisdier iets overkomt, is afschuwelijk. Maar toch kan het zomaar gebeuren: er breekt brand uit, er is ingebroken of er heeft een ongeval plaatsgevonden. Hulpdiensten zijn vaak snel ter plaatse als de nood aan de man is. Maar de dieren worden in de commotie nogal eens vergeten. Met de Sophia NoodSticker op de voordeur worden brandweer, politie en ambulance gewezen op de aanwezigheid van huisdieren, zodat ook zij worden geholpen in noodsituaties.

Zorg dat ze niet vergeten worden

Voor slechts € 2,- krijg je binnen een week 2 stickers thuisgestuurd. Plak er een op de voordeur en een in de meterkast, zodat jouw huisdier niet aan zijn lot wordt overgelaten. De driehoekstickers zijn 10 cm. We garanderen de kwaliteit: de stickers blijven jaren goed en zijn bestand tegen verkleuring en slijtage door zon en regen.  Bestel de Sophia NoodSticker en ondersteun met jouw aankoop de dierenbeschermende activiteiten van de Sophia-Vereeniging!

De Sophia-Vereeniging is onafhankelijk en ontvangt geen subsidies. Met je aankoop help je mee huisdierenleed voorkomen.

Onbezorgd op pad zonder dieren

Ga jij ook wel eens van huis zonder je dieren mee te nemen? Het is een angstige gedachte dat wanneer er iets met jou gebeurt, je dieren onverzorgd achter blijven. Stel je krijgt een ongeluk en je bent (tijdelijk) niet aanspreekbaar. Je dieren zitten alleen thuis, maar dat weten de hulpverleners niet. Met de Sophia NoodPas zorg jij dat de zorg voor jouw dieren wordt opgepakt. Een duidelijke waarschuwing in je portemonnee en aan je sleutelbos, waarmee hulpverleners worden gewezen op de aanwezigheid van huisdieren. En waarmee zij direct contact kunnen opnemen met iemand die de zorg tijdelijk op zich neemt.

Laat weten dat ze zorg nodig hebben

Voor slechts € 2,- krijg je de Sophia NoodPas en keytag binnen een week thuisgestuurd. Vul ze in en neem ze mee in je portemonee en aan je sleutelbos, zodat jouw huisdier niet aan zijn lot wordt overgelaten. Bestel de Sophia NoodPas en ondersteun met jouw aankoop de dierenbeschermende activiteiten van de Sophia-Vereeniging!

De Sophia-Vereeniging is onafhankelijk en ontvangt geen subsidies. Met je aankoop help je mee huisdierenleed voorkomen.

Sophia NoodPas
Sophia NoodPas
caviaspreekuur cavia's
bang voor honden
Nalaten SophiaPanel

Hulp voor dieren bij onverwacht overlijden

Er zijn in ons land steeds meer alleenstaanden die geen of nauwelijks sociale contacten hebben, geen betrokken familie meer hebben en die niet meer aan het arbeidsproces deelnemen. Als hen iets overkomt, dan lopen zij, maar ook hun huisdieren, extra risico dat ze te laat gevonden worden. Lifeline Call for Animals biedt hierin een oplossing.

Hoe werkt het precies?

Iedereen die zich aanmeldt, ontvangt om de dag een (geautomatiseerde) telefoonoproep van Lifeline Call for Animals. Het enige dat je dan moet doen, is opnemen, op verzoek de 1 indrukken en dan ophangen. Bij niet-reageren wordt de oproep na een uur meerdere keren herhaald. Wordt er dan nog steeds niet opgenomen, dan belt Lifeline Call for Animals met de contactpersoon die door de deelnemer is opgegeven. Deze zal dan naar het adres gaan van de deelnemer. Bij ontbreken van contactpersonen schakelt Lifeline Call for Animals iemand van een steunpunt in. Hoe dan ook: iemand zal dezelfde dag op het adres poolshoogte gaan nemen. Een geruststellende gedachte!

Bron: Lifeline Call for Animals

Persoonlijk antwoord op jouw vraag

Heb jij een specifieke vraag en zou je graag in gesprek gaan met een van onze deskundigen? Stel jouw vraag dan gratis via ons DierenSpreekuur en ontvang binnen een week antwoord!

hond en kat