Sophia NoodSticker
Brandweer Sophia NoodSticker

Hulpdiensten: er zijn huisdieren in huis!

De gedachte dat er iets met je huisdier gebeurt, is afschuwelijk. Maar toch kan het zomaar gebeuren: er breekt brand uit, er is ingebroken of er heeft een ongeval plaatsgevonden. Hulpdiensten zijn vaak snel ter plaatse als de nood aan de man is. Maar de dieren worden in de commotie nogal eens vergeten. Met de Sophia NoodSticker op de voordeur worden brandweer, politie en ambulance gewezen op de aanwezigheid van huisdieren, zodat ook zij worden geholpen in noodsituaties.

Zorg dat ze niet vergeten worden

Voor slechts € 2,- krijg je binnen een week 2 stickers thuisgestuurd. Plak er een op de voordeur en een in de meterkast, zodat jouw huisdier niet aan zijn lot wordt overgelaten. De driehoekstickers zijn 10 cm. We garanderen de kwaliteit: de stickers blijven jaren goed en zijn bestand tegen verkleuring en slijtage door zon en regen.  Bestel de Sophia NoodSticker en ondersteun met jouw aankoop de dierenbeschermende activiteiten van de Sophia-Vereeniging!

De Sophia-Vereeniging is onafhankelijk en ontvangt geen subsidies. Met je aankoop help je mee huisdierenleed voorkomen.

Onbezorgd op pad zonder dieren

Ga jij ook weleens van huis zonder je dieren mee te nemen? Het is een angstige gedachte dat wanneer er iets met jou gebeurt, je dieren onverzorgd achter blijven. Stel je krijgt een ongeluk. Je bent (tijdelijk) niet aanspreekbaar. Je dieren zitten alleen thuis, maar dat weten de hulpverleners niet. Met de Sophia NoodPas zorg jij dat de zorg voor jouw dieren wordt opgepakt. Een duidelijke waarschuwing in je portemonnee en aan je sleutelbos, waarmee hulpverleners worden gewezen op de aanwezigheid van huisdieren. En waarmee zij direct contact op kunnen nemen met iemand die de zorg tijdelijk op zich neemt.

Laat weten dat ze zorg nodig hebben

Voor slechts € 2,- krijg je de Sophia NoodPas en keytag binnen een week thuisgestuurd. Vul ze in en neem ze mee in je portemonee en aan je sleutelbos, zodat jouw huisdier niet aan zijn lot wordt overgelaten. Bestel de Sophia NoodPas en ondersteun met jouw aankoop de dierenbeschermende activiteiten van de Sophia-Vereeniging!

De Sophia-Vereeniging is onafhankelijk en ontvangt geen subsidies. Met je aankoop help je mee huisdierenleed voorkomen.

Sophia NoodPas
Sophia NoodPas
caviaspreekuur cavia's
bang voor honden
Nalaten SophiaPanel

Hulp voor dieren bij onverwacht overlijden

Er zijn in ons land steeds meer alleenstaanden die geen of nauwelijks sociale contacten hebben, geen familie meer hebben (of hier al jaren geen contact meer mee hebben) en om wat voor reden dan ook niet meer aan het arbeidsproces deelnemen. Als deze mensen huisdieren hebben, en hun baasje thuis plotseling komt te overlijden zonder op korte termijn te worden gevonden, wat gebeurt er dan met hen? Lifeline Call for Animals wil het leven van die huisdieren redden.

Hoe werkt het precies?

Het enige wat de deelnemer hoeft te doen is om de dag te reageren op een (geautomatiseerde) telefoonoproep van Lifeline Call for Animals, door op te nemen en vervolgens op verzoek de 1 in te drukken en dan op te hangen. Bij niet-reageren zal de oproep na een uur meerdere keren worden herhaald. Wordt er dan nog niet opgenomen, dan belt Lifeline Call for Animals met de contactpersoon die door de deelnemer is opgegeven. Deze zal dan naar het adres gaan van de deelnemer. Bij ontbreken van contactpersonen zal Lifeline Call for Animals iemand van een steunpunt inschakelen. Hoe dan ook: iemand zal dezelfde dag op het adres poolshoogte gaan nemen. Een geruststellende gedachte!

Bron: Lifeline Call for Animals

Persoonlijk antwoord op jouw vraag

Heb jij een specifieke vraag en zou je graag in gesprek gaan met een van onze deskundigen? Stel jouw vraag dan gratis via ons DierenSpreekuur en ontvang binnen een week antwoord!

hond en kat