DierenEHBO
15 april 2024
> Blog

Test jouw kennis over eerste hulp bij huisdieren met het examen Sophia DierenEHBO

Al sinds 1929 verzorgt de Sophia-Vereeniging de cursus Sophia DierenEHBO. In het begin met praktijklessen in Amsterdam, tegenwoordig kun je ons cursusboek gewoon thuis bestuderen. Het handboek kun je daarna als naslagwerk in de kast leggen, maar voor echte enthousiaste dierenvrienden is er ook de mogelijkheid om examen te doen. De eerstvolgende examenweek vindt plaats van 17 tot en met 20 juni in Amsterdam. Deelname is gratis voor leden van de Sophia-Vereeniging.

De leerstof

Alle theorie voor het examen Sophia DierenEHBO staat in het handboek Sophia DierenEHBO. Hier worden zowel de theorie als de praktijk behandeld over eerste hulp bij huisdieren. Daarbij komt anatomie aan bod, maar ook ziektes, vergiftigingen en reanimatie- en verbindingstechnieken bij verwondingen. Met deze kennis kun je op een vakkundige manier eerste hulp toepassen bij dieren in nood. Behalve voor huisdierbezitters is het handboek Sophia DierenEHBO zeker ook bedoeld voor mensen die (als vrijwilliger) met dieren werken. Denk bijvoorbeeld aan medewerkers van een dierenambulance, hondenuitlaatservice, dierenopvangcentrum of kinderboerderij.

Examen doen

Nadat je het boek hebt bestudeerd, kun je met een examen testen of jij klaar bent om dieren in nood te helpen. Twee keer per jaar organiseren wij een examenweek op ons kantoor in Amsterdam. Het examen bestaat uit twee onderdelen: Kennis van huisdieren en Eerste hulp bij huisdieren. Voor beide onderdelen krijg je anderhalf uur de tijd, dus drie uur in totaal. Je kunt alvast oefenen op onze website en zien of je er klaar voor bent!

De eerstvolgende examenweek vindt plaats van 17 tot en met 20 juni op ons kantoor aan de Nieuwezijds Voorburgwal 153 in Amsterdam. Je kunt examen doen tussen 09:00 en 17:30 uur. Als je interesse hebt, kun je een e-mail sturen naar info@sophia-vereeniging.nl en dan plannen we samen een examenmoment in.

Deelname aan het examen kost € 25,- en je ontvangt na afloop een diploma, mits je slaagt natuurlijk! Leden van de Sophia-Vereeniging kunnen gratis deelnemen. Als je jouw examen niet hebt behaald, kun je een herexamen doen. Hier plannen we gezamenlijk een ander moment voor in.

Britt

Britt Groenewegen

Communicatiemedewerker