EU verkiezingen dieren
30 april 2024
> Nieuws

Geef de dieren een stem bij de Europese verkiezingen!

Op 6 juni kun je stemmen voor het Europees Parlement. De uitkomst van deze verkiezingen is zeer bepalend voor het dierenwelzijn in Nederland en alle andere lidstaten. Want belangrijke wetten tegen dierenleed worden in Europa gemaakt. Daarom roepen wij alle dierenvrienden op om de dieren een stem te geven.

Hoe kan ik helpen?

Je kunt op verschillende manieren bijdragen aan een betere toekomst voor de dieren in heel Europa:

  • Breng je stem uit voor de dieren
    Dieren kunnen hun stem niet gebruiken, maar jij wel! Kies daarom voor een kandidaat die staat voor een beter dierenwelzijn. Zie hier welke kandidaten en partijen zich inzetten voor de dieren (scroll naar beneden als je op de link klikt).
  • Doe een oproep aan de Nederlandse kandidaten
    Vraag aan de kandidaten om te laten zien dat ze hebben geluisterd naar jouw oproep – en die van miljoenen andere EU-burgers – om dieren te beschermen in heel Europa. Doe hier een oproep aan de kandidaten.
  • Verspreid de boodschap in jouw omgeving
    Moedig jouw familie, vrienden en kennissen aan om zich ook in te zetten voor een beter dierenwelzijn. Hoe meer stemmen en e-mails de kandidaten ontvangen, hoe groter de kans op een diervriendelijke toekomst.

Waarom is stemmen belangrijk?

Bij de Europese verkiezingen kiezen we de leden voor het Europees Parlement. Zij nemen besluiten over Europese wet- en regelgeving, waaronder die voor dierenwelzijn. Met diervriendelijke parlementsleden kan een aantal belangrijke zaken internationaal worden aangepakt, zoals de illegale huisdierenhandelmalafide puppyfokkers en het hoge btw-tarief dat zorgt voor torenhoge dierenartskosten. Ook kunnen zij een Europese positieflijst mogelijk maken, zodat in alle lidstaten dezelfde regels gelden voor het houden van huisdieren.

Het is dus van groot belang dat er gekozen wordt voor kandidaten die zich inzetten voor een beter dierenwelzijn. Daarmee verbetert het leven van miljarden (huis)dieren in de Europese Unie aanzienlijk!

Ik wil op de hoogte blijven van het laatste dierennieuws

Met onze maandelijkse nieuwbrief, het SophiaNieuws, ben je als eerste op de hoogte van onze campagnes en het (huis)dierenieuws. Zo lees je wat jij kunt doen om huisdierenleed te stoppen. Hoe meer mensen helpen, hoe meer dierenleed we samen kunnen voorkomen.

EU verkiezingen pledge dieren