Wanneer chippen?

Je wil je kat laten chippen. Wat is daarvoor nou een goed moment? Ons advies: zo snel mogelijk! Ook kittens kunnen immers naar buiten ontsnappen en zoek raken. Tip: combineer de plaatsing van de chip met de castratie van de kat. Het dier is dan onder narcose en zal de naald niet voelen.

Het chippen van je kat kost tussen de € 25,- en € 50,-, afhankelijk van de dierenarts. Je kunt kosten besparen door het plaatsen van de chip te combineren met bijvoorbeeld de castratie of vaccinatie.

Chip kat

Let op

Vergeet niet te registreren!

Het komt helaas nog heel vaak voor dat gechipte katten worden gevonden waarvan de registratie niet bekend is of niet meer klopt. De kat is van eigenaar veranderd of de contactgegevens zijn gewijzigd.

Krijgt je kat een nieuwe baas, ga je verhuizen, heb je een nieuw telefoonnummer of is de kat overleden? Vergeet niet om dit door te geven aan het registratiepunt waar jouw kat staat ingeschreven!

De kosten voor de registratie bij een databank lopen uiteen; databanken mogen zelf de prijs van registratie bepalen. Je kunt uitgaan van € 5,- tot € 15,-. Voor wijzigingen in de registratie (contactgegevens, nieuwe baas, enz.) worden vaak ook kosten gerekend. Kom je er niet uit? Dan kun je het altijd in overleg met je dierenarts of het asiel regelen.

Persoonlijk antwoord op jouw vraag

Heb jij een specifieke vraag over kattengedrag en ga je graag in gesprek met onze kattendeskundige Marcellina Stolting? Stel jouw vraag dan gratis via ons KattenSpreekuur en ontvang binnen een week antwoord! Ga bij medische vragen altijd naar de dierenarts.

Marcellina Stolting KattenSpreekuur

Weten wat wij doen om katten een beter leven te geven?