Wanneer chippen?

Je wil je kat laten chippen. Wanneer is het daar nu een goed moment voor? Ons advies: zo snel mogelijk! Ook kittens kunnen immers naar buiten ontsnappen en zoek raken. Tip: combineer de plaatsing van de chip met de castratie van de kat. De kat is dan onder narcose en zal de naald niet voelen.

Het chippen van de kat kost tussen de € 25,- en € 50,-, afhankelijk van de dierenarts. Tip: combineer de plaatsing met een ander consult (castreren/ vaccineren) en bespaar op de kosten.

btw dierenartskosten verlagen

Let op

Vergeet niet te registreren!

Het komt helaas nog heel vaak voor dat gechipte katten worden gevonden waarvan de registratie niet bekend is of niet meer klopt. De kat is van eigenaar veranderd of de contactgegevens zijn gewijzigd.

Krijgt de kat een nieuwe baas, ga je verhuizen, heb je een nieuw telefoonnummer of is de kat overleden? Vergeet niet om dit door te geven aan het registratiepunt waar jouw kat staat ingeschreven!

De kosten voor de registratie bij een databank lopen uiteen, dit komt omdat databanken zelf de prijs hiervan mogen bepalen. Je kunt uitgaan van kosten tussen de € 5,- en de € 15,-. Voor wijzigingen in de registratie (contactgegevens, nieuwe baas enz.) worden vaak ook kosten gerekend. Kom je er niet uit ? Dan kun je het altijd in overleg met je dierenarts of het asiel regelen.

Persoonlijk antwoord op jouw vraag

Heb jij een specifieke vraag en zou je graag in gesprek gaan met onze kattendeskundige Marcellina Stolting ? Stel jouw vraag dan gratis via ons KattenSpreekuur en ontvang binnen een week antwoord!

Marcellina Stolting KattenSpreekuur

Weten wat wij doen om katten een beter leven te geven?