Vaste medeverzorger

Heb jij regelmatig tijd om voor een dier te kunnen zorgen? Dan zou het misschien iets kunnen zijn om vaste medeverzorger te worden van een dier bij jou in de buurt. Zou je bijvoorbeeld een dag in de week op een dier kunnen passen die anders die dag alleen thuis zou zitten? Of ben jij degene die wekelijks mooie wandelingen kan maken de hond van een oudere buurvrouw? Er zijn talloze opties waarbij jij de dieren op regelmatige basis ziet, verzorgt en een mooier leven geeft.

Geen eigen dier
hamster kopen

Vakantie-/noodgevallenhulp

Is een wekelijkse verplichting voor jou net even teveel van het goede? Ook aan goede vakantieoppassen en noodgevallenhulp is grote behoefte! Vind jij het leuk om gedurende langere periode intensief voor een dier te zorgen? Of ben jij juist het type dat gebeld kan worden als een baasje in de knel komt met de verzorging van een dier? Dan ben jij absoluut onmisbaar!

Allemaal leuk een aardig, maar hoe kom je nu in contact met baasjes die zoeken naar hulp? Begin met rondvragen in jouw omgeving voor wie jij iets kunt betekenen. Denk aan vrienden, familie, collega’s en natuurlijk buren. Plaats een oproepje in het (digitale) wijkkrantje, hang briefjes op en kijk of je via-via iemand kunt vinden. Kijk ook eens op de site van een van onderstaande organisaties. Wellicht vind je daar jou perfecte match!

Vrijwilligerswerk

In Nederland zijn er meer dan 200 opvangcentra voor gezelschapsdieren. Deze opvangcentra zijn afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat de dieren extra aandacht en beweging krijgen. En misschien denk je nu, maar ik heb helemaal geen tijd om een hele dag in het asiel te helpen. Dat hoeft ook helemaal niet! Een een stukje wandelen of fietsen met een hond doet al veel goed. Dus mocht je werk om de hoek van een asiel zitten, misschien kun je dan aanbieden in de pauzes wat aandacht te besteden aan de dieren? Vele handen maken immers licht werk en de dieren doe je er een groot plezier mee! Informeer in jouw omgeving bij dierenasiels/ opvangcentra hoe jij je kunt inzetten voor de dieren. Kijk bijvoorbeeld op:

kat chipplicht