Ik wil een huisdier

Wil jij een huisdier? Bedenk dan goed wat bij jou en je situatie past en bereid je goed voor! Zorg dat je de verantwoordelijkheid voor je nieuwe huisdier een dierenleven lang aan kan, door goed te beseffen waar je aan begint. Zo help jij meteen mee dierenleed voorkomen want jouw huisdier belandt niet op straat of in het asiel!

Dikwijls ontstaan er problemen als huisdieren ondoordacht en om de verkeerde redenen worden aangeschaft. Schattige kitten gratis af te halen via Marktplaats. Ouders die zwichten voor de smeekbedes van hun kinderen die zo graag een puppy willen. Of je lief een fluffig konijntje cadeau doen.

Onvoorbereid een dier impulsief kopen wordt je bovendien erg gemakkelijk gemaakt door de verkoop via het internet, dierenwinkels en tuincentra. Je gaat naar het tuincentrum voor een hark en je komt thuis met een hamster. Het gevolg is dat veel mensen zich te laat beseffen dat het houden van huisdieren een grote verantwoordelijkheid is die veel tijd, geld, ruimte en energie kost.

Een dier cadeau geven is daarom ook geen goed idee. De ontvanger wordt opgezadeld met een grote verantwoordelijkheid waar hij of zij zich niet op heeft kunnen voorbereiden. Bovendien is een dier uitzoeken een ontzettend persoonlijke keuze.

Maar als je dan verantwoord eraan begint en zorgvuldig kiest waar je je huisdier vandaan haalt (natuurlijk bij voorkeur een gouden mandje voor een asiel- of opvangdier), dan hebben jullie een dierenleven lang plezier van elkaar.

Bekijk onze informatie over verschillende huisdieren hieronder.