Help mee, deel onze video!

Dankzij de inspanningen van de Sophia-Vereeniging is het sinds 1 juli 2014 verboden om honden en katten zelf te doden. Wij vinden dat deze maatregel moet gaan gelden voor álle huisdieren. Want konijnen, knaagdieren, vogels en vissen mogen nog steeds worden afgemaakt door particulieren, bijvoorbeeld omdat ze er geen tijd of geld meer in willen steken. Jij kunt ons helpen om een algemeen verbod voor elkaar te krijgen, bijvoorbeeld door onderstaande video te delen via social media. Dit doe je door op de video te gaan staan en rechts bovenin op delen te klikken.

Hond in de klas

Met een hond in de klas leren kinderen de dierentaal te begrijpen. Daardoor zullen ze ook later op een veilige en respectvolle manier met dieren omgaan. Lees meer. 

Het leed van rasdieren

Inteelt en extreme raskenmerken zorgen voor grote gezondheidsproblemen. Er moet strenge wetgeving komen die het welzijn van de dieren voorop stelt en niet het uiterlijk. Lees meer.

Huisdier of niet

Niet alle dieren zijn geschikt als huisdier. Met de invoering van een positieflijst worden grenzen gesteld aan welke dieren er in Nederland wel en niet gehouden mogen worden. Lees meer.

Eenzaamheid bij huisdieren

In Nederland leven 30 miljoen huisdieren. Vaak worden ze alleen gehouden, terwijl contact met een soortgenoot of met het baasje een eerste levensbehoefte is. Lees meer.

Kosten dierenarts

Huisdieren worden niet of te laat naar de dierenarts gebracht vanwege de hoge kosten. Het btw-tarief voor medische hulp moet daarom omlaag. Lees meer.

Doden van dieren

Het zelf doden van katten en honden is eindelijk strafbaar. De Sophia-Vereeniging strijdt nu voor een verbod op het zelf doden van álle huisdieren. Lees meer.

gedrag van het konijn

Een specifieke vraag?

De deskundigen van de Sophia DierenSpreekuren geven gratis advies over het gedrag, de aanschaf en de verzorging van honden, katten, konijnen en knaagdieren. Lees meer.

illegale verkoop dieren

Meldpunt dierenleed

Ben je getuige van dierenmishandeling? Heb je het vermoeden dat een dier wordt verwaarloosd? De Sophia-Vereeniging helpt je de juiste instanties vinden. Lees meer.

Bestel de Sophia NoodSticker

Bestel het handboek DierenEHBO

Bestel de Sophia HitteStikker

  • Meldpunt doden van huisdieren


    Heb jij een ervaringsverhaal, iets gelezen, gezien of gehoord over huisdieren, anders dan honden en katten, die gedood werden door iemand die geen bevoegd dierenarts is? Meld het ons!
  • SophiaNieuws ontvangen?


    Blijf op de hoogte van huisdierennieuws en onze campagnes met onze digitale nieuwsbrief.
  • Word lid!


    Wil jij ons helpen om huisdierenleed te bestrijden? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!

Niets missen?

Schrijf je in voor het SophiaNieuws en maak elke maand kans op een gratis artikel naar keuze uit onze winkel!