Ja, ik teken voor uitbreiding van het verbod op het doden van huisdieren!

Aanpassing wet

De Tweede Kamer bespreekt deze maand de Wet aanpak dierenmishandeling en dierverwaarlozing. Daarbij staat ook het verbod op het zelf doden van huisdieren op de agenda. Om de noodzaak van uitbreiding van het verbod te benadrukken, roepen wij op om onze petitie te ondertekenen. Eerder verzamelden we hiervoor al ruim 10.000 handtekeningen. Ook nu hebben al 15.000 dierenvrienden hun steun betuigd!

Gruwelijke praktijken

Zonder een uitbreiding van het verbod is er nauwelijks iets te beginnen tegen gruwelijke praktijken. Het gaat niet alleen om particulieren die hun dier doden omdat ze erop uitgekeken zijn, maar ook om fokkers die talloze kerngezonde dieren afmaken omdat ze bijvoorbeeld niet geschikt zijn voor tentoonstellingen of verkoop. Vaak worden ze op een afschuwelijke manier om het leven gebracht door ze dood te smijten, de nek te breken of te verdrinken.

Help nu mee!

In 2014 overtuigden we de overheid al met het verbod op het zelf doden van katten en honden. Nu is het tijd voor een algemeen verbod op het zelf doden van álle huisdieren. Laat je stem horen en teken de petitie!

Namens alle huisdieren van Nederland: hartelijk bedankt!