Ja, ik teken voor uitbreiding van het verbod op het doden van huisdieren!

Aanpassing wet

De Tweede Kamer besprak dit voorjaar de Wet aanpak dierenmishandeling en dierverwaarlozing. Daarbij stond ook het verbod op het zelf doden van huisdieren op de agenda. De Partij voor de Dieren diende een amendement in voor een uitbreiding van dit verbod. Wij verzochten de Kamerleden om dit voorstel te steunen, waarbij we werden geholpen door maar liefst 25.000 dierenvrienden. Zij ondertekenden massaal onze petitie voor een uitbreiding van het verbod. Zo wisten we de Tweede Kamerleden te overtuigen en werd het amendement aangenomen!

Gruwelijke praktijken

Wij zijn ontzettend blij met deze wetswijziging. Maar we rusten niet totdat de wet ook daadwerkelijk van kracht is. Want zonder een uitbreiding van het verbod is er nauwelijks iets te beginnen tegen gruwelijke praktijken. Het gaat niet alleen om particulieren die hun dier doden omdat ze erop uitgekeken zijn, maar ook om fokkers die talloze kerngezonde dieren afmaken omdat ze bijvoorbeeld niet geschikt zijn voor tentoonstellingen of verkoop. Vaak worden ze op een afschuwelijke manier om het leven gebracht door ze dood te smijten, de nek te breken of te verdrinken.

Help nu mee!

Het is belangrijk dat we druk op de ketel houden. In 2014 overtuigden we de overheid al met het verbod op het zelf doden van katten en honden. Nu is het tijd voor een snelle uitbreiding van het verbod, te beginnen met de dieren op de Positieflijst zoogdieren. Laat je stem horen en teken de petitie!

Namens alle huisdieren van Nederland: hartelijk bedankt!