Extra donatie voor de dieren
4 november 2022
> Vacature

Vacature bestuur: penningmeester (FUNCTIE REEDS VERVULD)

De Sophia-Vereeniging komt op voor huisdieren, al sinds 1867. Onder het motto ‘Dieren begrijpen is dieren beschermen’ voorkomen wij dierenleed met onafhankelijke voorlichting over de natuurlijke behoeftes en de verzorging van huisdieren. Daarbij staan de belangen van de dieren zelf voorop en niet de belangen van hun eigenaren. Ook bieden we gedegen educatie over de dierentaal, bijvoorbeeld bij het Sophia SnuffelCollege: in heel Nederland gaan vrijwilligers met hun hond de klas in om kinderen te leren hoe ze veilig en respectvol met honden en andere dieren omgaan.

Naast het bieden van voorlichting en educatie strijden wij voor dierenbeschermende regelgeving, met politieke lobby, krachtige campagnes en een open dialoog. Zo zorgden we ervoor dat de rashondenproblematiek sectorbreed wordt aangepakt, dat steeds meer dierenwinkels stoppen met de verkoop van levende dieren en dat er een verbod is op het zelf doden van honden en katten en op het gebruik van stroomstootapparatuur.

Ons uiteindelijke doel is een samenleving zonder dierenleed, waarin huisdieren naar hun aard met mensen kunnen leven. Jij kunt ons daarbij helpen!

Bestuur

Wil jij je financiële kennis en vaardigheden inzetten voor een beter huisdierenwelzijn in Nederland? De Sophia-Vereeniging zoekt een penningmeester die als bestuurslid de organisatie op vrijwillige basis bijstaat in financiële kwesties, waaronder het vermogensbeheer en de langetermijnstrategie. Tevens ondersteun je het bureau desgewenst met je kennis en ervaring. Circa acht keer per jaar komt het bestuur bijeen, online of op het kantoor van de Sophia-Vereeniging in het centrum van Amsterdam. Vanuit dit kantoor zetten de directeur en vijf medewerkers zich in voor de bescherming van huisdieren, geholpen door zo’n 150 vrijwilligers verspreid door Nederland.

Als penningmeester heb jij:

  • Affiniteit met huisdierenwelzijn, onze doelstellingen en onze strategie
  • Relevante kennis en ervaring op het gebied van financieel management en vermogensbeheer
  • Bestuurlijke ervaring, bij voorkeur in een non-profitorganisatie

Wij bieden:

  • Een spilfunctie in de financiële besluitvorming, waarbij je het bestuur adviseert, contact onderhoudt met de accountant en de vermogensbeheerder en het bureau bijstaat met je deskundigheid
  • De mogelijkheid om bij te dragen aan een gezonde financiële basis van de Sophia-Vereeniging en daarmee aan een verantwoorde uitvoering van onze dierenbeschermende activiteiten
  • Een informele setting waarin het bestuur samen met de organisatie consciëntieus werkt aan inhoud en proces en waarbij we erop gericht zijn om van elkaar te leren
  • Toegang tot een uitgebreid netwerk binnen de dierenbeschermingswereld

Heb je interesse in deze uitdagende functie en wil je de huisdieren helpen? Voor meer informatie kun je contact met ons opnemen via 020 – 623 61 67 of info@sophia-vereeniging.nl. Gemotiveerde reacties, vergezeld van een curriculum vitae, kunnen worden gericht aan bestuursvoorzitter Tierney Stadig-Mepham en gestuurd worden naar info@sophia-vereeniging.nl.