Fondsenwerver – online marketeer gezocht
03 september, 2024
Fondsenwerver – online marketeer gezocht
03 september, 2024
Wereld Hondendag: aandacht voor eenzame honden
26 augustus, 2024
AMSTERDAM – Dit jaar bestaat de Sophia-Vereeniging 150 jaar! Als een van de oudste dierenwelzijnsorganisaties in Nederland zijn we daar natuurlijk trots op. In 1867 begon de vereniging als een vooruitstrevende club mensen die dieren een stem gaf. Generaties leden, donateurs en sympathisanten gaven het stokje telkens door. Inmiddels zijn we met bijna 5.000 leden, meer dan 150 vrijwilligers en 7 werknemers een bescheiden vereniging met grote ambities.
Het welzijn van dieren bevorderen, is wat alle betrokkenen steeds heeft gedreven en nog steeds drijft. De geschiedenis laat zien dat een effectieve dierenbeschermingsorganisatie de veranderingen in de maatschappij volgt. Toen waren het de trekhonden die verdwenen uit het straatbeeld, nu zijn het de vele huisdieren die ons in onvoorstelbare aantallen omringen en helaas lang niet altijd het leven leiden waar hun aard om vraagt.
Een maatschappij waarin huisdieren naar hun aard met mensen leven, is waar de Sophia-Vereeniging naar streeft. Om dat te bereiken, stond ooit in de statuten: ‘het voeren van propaganda ter verbreiding van de denkbeelden van de dierenbescherming’. Ook dat is nog steeds actueel, al zijn de middelen door de tijd drastisch veranderd: van posters, pamfletten, artikelen in kranten en tijdschriften en het eigen ledenblad naar sociale media en de website. Naast publiciteit is online mensen informeren voor de Sophia-Vereeniging het belangrijkste middel geworden. In 2016 wisten we zo maar liefst 30 miljoen mensen te bereiken.
Om de online informatievoorziening up to date te houden, is er de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe website. In tegenstelling tot de oude, is onze website nu ook goed te bezoeken via tablets en mobiele telefoons. Daarnaast blijven we hard doorwerken om de campagnes een belangrijke plek te geven en de voorlichting toegankelijker en overzichtelijker te maken. Zo kunnen we onze kennis nog beter delen en daarmee dierenleed voorkomen.