Hamster

hamsterEen ontzettend leuk diertje: de hamster. Nieuwsgierig, vindingrijk en goed tam te maken. Het is niet voor niets een van de populairste knaagdieren. Het houden van een hamster lijkt niet al te ingewikkeld, toch blijkt het in de praktijk te vaak niet goed te gaan. Want hoe goed de meeste mensen het ook bedoelen, er gaat van alles mis.

De huisvesting, de manier van aandacht bieden en bijvoorbeeld de voeding, met de beste intenties kun je flinke fouten maken. Fouten die leiden tot afwijkend gedrag, ziektes en zelfs tot vroegtijdige sterfte. Dieren die in een opwelling ‘voor de kinderen’ worden aangeschaft belanden regelmatig bij knaagdierenopvangcentra, maar vaker slijten ze hun dagen in een vuil hok in de hoek van de kamer.

Wil je meer weten over het gedrag, de verzorging en het de aanschaffen zodat jij je hamster kunt bieden wat hij echt nodig heeft? Fantastisch! Op onze website is allerlei informatie te vinden. Niet gevonden wat je zoekt? Stel dan gratis je vraag aan onze knaagdierendeskundige Anne Raats. We denken graag met je mee!

Weten wat wij doen om hamsters een beter leven te geven? Bekijk de knaagdierencampagnes hier.