Schenken

Schenken met belastingvoordeel

Financiële steun van leden en donateurs is onmisbaar om huisdieren te beschermen en dierenleed te voorkomen. Gelukkig maakt de Belastingdienst het aantrekkelijk om goede doelen, zoals de Sophia-Vereeniging, te steunen.

Geven met fiscaal voordeel is gunstig voor jou omdat je een belastingteruggave kunt ontvangen over je gift. Maar je kunt dit belastingvoordeel ook gebruiken om jouw gift te verhogen. Dan geef je hetzelfde bedrag als voorheen, maar kun je dankzij het belastingvoordeel een hogere gift voor de huisdieren overmaken.

Er zijn twee manieren om van het belastingvoordeel te profiteren en tegelijkertijd de huisdieren te helpen:

• Met een periodieke schenking. Iedere donatie, hoe groot of klein ook, is aftrekbaar.

• Als gewone gift: als je donaties aan goede doelen in totaal meer zijn dan 1% van je jaarlijkse inkomen.

Steun meer dieren met belastingvoordeel!

Periodiek schenken

Door je gift vast te leggen in een schenkingsovereenkomst kun je profiteren van belastingvoordeel. Periodiek schenken is daarmee gunstig voor jou én voor de dieren.

De voordelen op een rij:

  • Je bepaalt zelf de hoogte van het bedrag.
  • Je giften zijn voor 100% aftrekbaar.
  • De fiscus betaalt een aanzienlijk deel van je schenking.
  • De huisdieren zijn voor minimaal 5 jaar verzekerd van je steun.

Met een periodieke schenking kun je méér steun geven voor de bescherming van huisdieren, zonder dat het je iets extra’s kost.

Je kunt dezelfde steun geven als je al deed, maar het kost je minder. Of je kunt meer geven voor de dieren, terwijl het je geen euro meer kost.

Een rekenvoorbeeld:

Als je 100,- euro per jaar geeft en je betaalt 42% belasting, dan krijgt je 42,- euro van de belasting terug als je het hebt vastgelegd met een schenkingsovereenkomst. Maar je kunt deze 42,- euro bijvoorbeeld ook gebruiken om jouw gift voor de dieren te verhogen.

Hoeveel je precies van de belasting terug kunt krijgen, hangt af van je persoonlijke situatie. Met de Schenkingscalculator kun je berekenen hoeveel jouw teruggave zal zijn.

Er zijn een aantal voorwaarden waar periodiek schenken aan moet voldoen :

  • het moet vastgelegd zijn in een schenkingsovereenkomst.
  • het bedrag moet ieder jaar hetzelfde zijn en voor 31 december op onze rekening staan.
  • de looptijd is minimaal 5 jaar.
  • het kan niet tussentijds worden stopgezet.

Direct en eenvoudig

Periodiek schenken hoeft niet via de notaris vastgelegd te worden en er zijn geen kosten aan verbonden. Je kunt dit heel eenvoudig en direct met ons regelen.

Je kunt de schenkingsovereenkomst hier downloaden , de gehele overeenkomst invullen en naar ons opsturen. Of vraag de overeenkomst aan per telefoon, post of e-mail. Wij sturen dan de schenkingsovereenkomst dan per post naar je op waarna je hem kan invullen.

Wij zorgen ervoor dat het formulier wordt aangevuld met een transactienummer. Het originele formulier sturen wij terug voor je eigen administratie. Die heb je namelijk nodig voor je jaarlijkse belastingaangifte.

Handig om te weten: als je dit jaar voor het ondertekenen van de overeenkomst al giften hebt gedaan, dan rekent de Belastingdienst deze niet mee als onderdeel van de schenking. 

Je kunt de schenkingsovereenkomst aanvragen en gratis opsturen naar:

Sophia-Vereeniging
Antwoordnummer 10977
1000 RA Amsterdam

Heb je nog vragen? Neem dan alsjeblieft contact met ons op!

Je kunt ons telefonisch bereiken op 020- 623 61 67 of e-mail ons op info@sophia-vereeniging.nl.

Gewone giften

Om gewone giften van de belasting af te kunnen trekken is er een drempelbedrag. Dit drempelbedrag voor gewone giften is 1% van jouw drempelinkomen met een minimum van € 60. Wat je meer hebt betaald dan dit drempelbedrag, mag je aftrekken. Het drempelinkomen is het totaal van je inkomsten en aftrekposten in box 1, 2 en 3, maar zonder jouw persoonsgebonden aftrek. Je mag niet meer aftrekken aan gewone giften dan het maximum: 10% van je drempelinkomen.

Op deze pagina van de Belastingdienst vind je meer details over de voorwaarden.

Met jouw hulp leren we nóg meer kinderen hoe ze veilig met honden omgaan.

Met jouw hulp leren we nóg meer kinderen hoe ze veilig met honden omgaan.

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen