Cavia

Een goede omgang met huisdieren lijkt vanzelfsprekend. Maar de realiteit is vaak anders. Veel huisdieren, waaronder de cavia, zijn eenzaam, hebben te weinig ruimte, krijgen verkeerde voeding of te weinig aandacht of lichaamsbeweging. Dit leidt tot afwijkend gedrag, vroegtijdige sterfte en ziektes. Ongewenste huisdieren belanden in het asiel of op straat. Andere dieren worden slachtoffer van mishandeling, soms met de dood tot gevolg. Met voorlichting en politieke lobby komt de Sophia-Vereeniging exclusief op voor de belangen van huisdieren. Wil je ons helpen in onze strijd tegen huisdierenleed? Steun dan de Sophia-Vereeniging!

cavia kopen

Cavia kopen

Als je een cavia wilt kopen, kun je dit het beste doen bij een fokker of een cavia opgang / cavia asiel. Lees meer.

verzorging van cavia's

De verzorging van cavia’s

De verzorging van cavia’s is zeer belangrijk voor het welzijn, de gezondheid en de levensverwachting van de diertjes. Lees meer.

het gedrag van cavia's

Het gedrag van de cavia

Wil je een cavia als huisdier, dan is dat een goede keuze, zolang je rekening houdt met het gedrag van de cavia. Het zijn vriendelijke, sociale dieren. Lees meer.

Stel je vraag

Heb je een vragen over de aanschaf, de verzorging of het gedrag van je huisdier? Dan kun je gratis terecht bij de Sophia DierenSpreekuren.

Meer knaagdieren

Kom meer te weten over het gedrag, de verzorging en de aanschaf van andere veel gehouden knaagdieren. Lees meer.

  • Meldpunt doden van huisdieren


    Heb jij een ervaringsverhaal, iets gelezen, gezien of gehoord over huisdieren, anders dan honden en katten, die gedood werden door iemand die geen bevoegd dierenarts is? Meld het ons!
  • SophiaNieuws ontvangen?


    Blijf op de hoogte van huisdierennieuws en onze campagnes met onze digitale nieuwsbrief.
  • Word lid!


    Wil jij ons helpen om huisdierenleed te bestrijden? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!

Niets missen?

Schrijf je in voor het SophiaNieuws en maak elke maand kans op een gratis artikel naar keuze uit onze winkel!