Cavia

cavia samenWat zijn ze leuk he, cavia’s! Nieuwsgierig, vindingrijk en goed tam te maken. Het zijn niet voor niets een van de populairste knaagdieren. Het houden van een cavia lijkt niet al te ingewikkeld, toch blijkt het in de praktijk te vaak niet goed te gaan. Want hoe goed de meeste mensen het ook bedoelen, er gaat van alles mis.

De huisvesting, de manier van aandacht bieden en bijvoorbeeld de voeding, met de beste intenties kun je flinke fouten maken. Fouten die leiden tot afwijkend gedrag, ziektes en zelfs tot vroegtijdige sterfte. Een cavia die in een opwelling ‘voor de kinderen’ worden aangeschaft belandt regelmatig bij knaagdierenopvangcentra, maar vaker slijten ze hun dagen in een vuil hok in de hoek van de kamer.

Wil je meer weten over het gedrag, de verzorging en het aanschaffen van hamsters zodat jij je cavia’s kunt bieden wat ze echt nodig hebben? Fantastisch! Op onze website is allerlei informatie te vinden. Niet gevonden wat je zoekt? Stel dan gratis je vraag aan onze knaagdierendeskundige Anne Raats. We denken graag met je mee!

Weten wat wij doen om cavia’s een beter leven te geven? Bekijk de knaagdierencampagnes hier.