Knaagdieren

hamster kindMeer dan 860.000 cavia’s, hamsters en andere knaagdieren worden in Nederland als huisdier gehouden. Knaagdieren zijn geliefd: ze zijn vaak goed tam te maken, ze zien er ontzettend schattig uit en ze kosten weinig tijd, ruimte en geld. Ideaal, zeker voor kinderen. Wist je dat van alle tien kinderen in Nederland, er twee een knaagdier hebben? Maar hoe goed de intentie vaak ook is, deze dieren lijden veel.

Natuurlijk wil jij dat voorkomen. Onbedoelde fouten worden veel gemaakt bij de huisvesting, de manier van aandacht bieden en bijvoorbeeld de voeding. Een misstap kan leiden tot afwijkend gedrag, ziektes en zelfs tot vroegtijdige sterfte. Door je goed voor te bereiden voordat je een dier aanschaft, kun je veel dierenleed voorkomen!

Knaagdieren zijn ook dieren die vaak in een opwelling ‘voor de kinderen’ worden aangeschaft. Ze belanden regelmatig bij knaagdierenopvangcentra. Maar vaker slijten ze hun dagen in een vuil hok in de hoek van de kamer. Verborgen dierenleed dat zo makkelijk voorkomen had kunnen worden.

Wil je meer weten over het gedrag, de verzorging en de aanschaf zodat jij je dier kunt bieden wat hij echt nodig heeft? Fantastisch!

Op onze website vind je veel informatie. Hieronder klik je door op het dier waar je informatie over zoekt.

Heb je een vraag waar je geen antwoord op kan vinden? Stel dan gratis je vraag aan onze knaagdierendeskundige Anne Raats. We denken graag met je mee!

Weten wat wij doen om knaagdieren een beter leven te geven? Bekijk de knaagdierencampagnes hier.