Waarom een hond in de klas?

Wat kan ik verwachten?

In de eerste les laat de vrijwilliger de kinderen kennismaken met een handpop. Tijdens de tweede en derde les komt er een echte hond in de klas. Spelenderwijs worden de belangrijkste regels voor de omgang met honden uitgelegd. Iedereen die dat wil, mag oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop van de lessenreeks krijgen alle kinderen een SnuffelDiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders. Voor scholen waar meer dan de helft van de kinderen een niet-Nederlandse achtergrond heeft, is er aangepast lesmateriaal beschikbaar.

Veiligheid voorop

Om de veiligheid van de kinderen te garanderen, legt iedere SnuffelHond de Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest af. Deze test is specifiek gericht op de zeer strenge voorwaarden die de aanwezigheid van een hond in een klaslokaal vereisen. Zo moet de hond gehoorzaam en kindvriendelijk zijn, maar ook lawaai en plotselinge geluiden goed kunnen verdragen. Alle SnuffelHonden hebben een uitstekende vertrouwensband met hun baasjes. Zij worden speciaal opgeleid om als SnuffelVrijwilliger voor de klas te staan.

Aanmelden

Het Sophia SnuffelCollege kan op iedere basisschool in Nederland verzorgd worden. De 3 lessen zijn specifiek gericht op kinderen van groep 1 t/m 4 en duren elk 30 tot 45 minuten. De exacte data worden afgesproken met de betreffende SnuffelVrijwilliger. De voorkeur gaat daarbij uit naar een les per week. Wil jij ook een hond in de klas op jouw school of de school van je kind? Meld je school dan aan. Je wordt zo spoedig mogelijk in contact gebracht met een SnuffelVrijwilliger bij jou in de buurt die het Sophia SnuffelCollege kan verzorgen.

Ja, ik meld mijn klas aan!

Uitsluitend volwassenen kunnen een klas aanmelden.

Sophia SnuffelCollege snuffelnieuws