Ik beloof geen nestje te nemen!

Ik beloof geen nestje te nemen en help zo het huisdierenoverschot terug te dringen!

kitten in asiel uitgelichtWist je dat het merendeel van de kittens, konijnen en knaagdieren ongepland ter wereld komt? Jaarlijks worden er  in Nederland honderdduizenden dieren geboren; veel meer dan dat er mensen zijn die voor een dier willen en kunnen zorgen. Het gevolg: een enorm aantal huisdieren in het asiel en zwervend op straat.

Pretnestjes: een strop voor asieldieren

Zelf een nestje nemen, het lijkt zo leuk. Het kan toch geen kwaad als je voor de jonge dieren een mooi thuis weet te vinden? De realiteit is helaas minder rooskleurig. Door de vele ‘pretnestjes’ hebben zwerf- en asieldieren immers nóg minder kans op het vinden van een nieuw thuis. Om hen een kans te bieden, moeten de pretnestjes stoppen.

Wat jij kunt doen

Als (toekomstig) huisdiereigenaar kun je veel doen om het huisdierenoverschot terug te dringen. Laat je bijvoorbeeld goed voorlichten over een verantwoorde aanschaf en neem eens een kijkje in het asiel bij jou in de buurt. Wie weet kun jij een asieldier een geweldig leven geven! Heb je al een huisdier? Zorg er dan voor dat het dier gecastreerd is en dus geen jongen kan krijgen. Dit kan veel leed voorkomen.

Beloof geen nestje te nemen

Samen met jou willen we een einde maken aan het huisdierenoverschot in Nederland. Help je mee? Kom in actie, doe de belofte en laat zien dat jij geen nestje neemt!

Namens alle huisdieren van Nederland alvast heel hartelijk bedankt!