Sophia SnuffelCollege in de zon

Het Sophia SnuffelCollege krabbelt weer langzaam op na een lange coronastop. Tot nu toe konden onze vrijwilligers niet de klas in om met hun hond SnuffelColleges te geven. Het mooie weer dit voorjaar zorgde voor mogelijkheden. De eerste SnuffelLessen van dit jaar vonden niet plaats in een klaslokaal, maar in de frisse buitenlucht! Onze SnuffelVrijwilligers Margot met SnuffelHond Micks en Rina met SnuffelHond Stievie beten het spits af. Hopelijk volgen er veel meer leuke SnuffelLessen onder de mooie lentezon!

Bijscholing

Om de kennis van de vrijwilligers op te frissen, werd er gister voor de eerste keer een online bijscholingsavond georganiseerd. Marleen van Baal was gastspreker. Ze is coach en opleider vanuit haar praktijk Hond InZicht en gespecialiseerd in het begeleiden van mensen met angst voor honden. Ze praatte de vrijwilligers bij over de belevingswereld van kinderen met angst voor honden. Een super interessante en leuke lezing waarbij de vrijwilligers handvaten kregen voor eerste hulp bij angst voor honden. Zo hebben de vrijwilligers na de coronastop weer nieuwe inzichten om mee aan de slag te gaan!

SnuffelCollege iets voor jou?

Lijkt het jou leuk om met je hond les te geven en kinderen de hondentaal te leren begrijpen? Wordt SnuffelVrijwilliger, kijk gauw hier! We verwelkomen je graag.

Lijkt het jou leuk om van een vrijwilliger met hond in de klas, of op het schoolplein, SnuffelColleges te krijgen? Kijk dan gauw hier! Goed om te weten: de SnuffelColleges zijn gratis, zodat we zoveel mogelijk kinderen veilig met honden kunnen leren omgaan.

Auchel Huijbregts

Auchel Huijbregts

Officemanager en projectmedewerker