Wat is het Sophia SnuffelCollege

Onze vrijwilligers geven Sophia SnuffelCollege door het hele land. Het bestaat uit drie lessen van maximaal 45 minuten. De eerste theorieles geef je met een handpop. De volgende twee lessen geef je samen met je speciaal geteste (eigen) hond. Jullie leren de kinderen onder andere:

  • hoe je veilig een hond kunt aaien;
  • wat je moet doen als er een hond op je afgerend komt;
  • wanneer je een hond beter met rust kunt laten.

Kortom, je leert kinderen de hondentaal begrijpen. Zo krijgen ze handvatten om veilig om te gaan met honden. Dat voorkomt bijtincidenten en is ook veiliger voor de honden zelf.

Sophia SnuffelCollege op multiculturele scholen

Wat houdt SnuffelVrijwilliger zijn in

Als vrijwilliger geef je voornamelijk SnuffelColleges op scholen in je eigen omgeving. Je hond moet geslaagd zijn voor de speciaal ontwikkelde Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest, zodat we zeker weten dat je hond het plezierig vind om in een (soms drukke) schoolomgeving te zijn. En zodat de veiligheid van de kinderen natuurlijk gewaarborgd is. Verder volg je een workshop Lesgeven bij ons, zodat jij vol vertrouwen de lesstof goed aan jonge kinderen kan overbrengen.

Jij bent hard nodig!

Je maakt het verschil want uit internationaal onderzoek blijkt dat 86% van de jonge slachtoffers van bijtincidenten voorkomen had kunnen worden als ze het gedrag van de hond goed hadden geïnterpreteerd.

Het is bovendien hartverwarmend dankbaar werk: als het bange kindje aan het einde van les 3 toch je hond durft te borstelen. Of als je het kindje dat in eerste instantie op je hond dook om een knuffel, op het schoolplein hoort uit leggen aan andere kinderen hoe je een hond moet aaien.

Lijkt het je leuk om SnuffelVrijwilliger te worden? Meld je aan en ontvang meer informatie!

SnuffelVrijwilliger worden

Meer weten?

Wil jij meer weten over het werk als SnuffelVrijwilliger? Vul dan het formulier in, dan nemen we vandaag nog even contact met je op!

  • Lees meer over ons privacybeleid.
Sophia SnuffelCollege