Het Sophia SnuffelCollege:
hond voor de klas

Het Sophia SnuffelCollege leert kinderen hoe ze veilig met honden omgaan. Zo’n 100 vrijwilligers uit heel Nederland bezoeken daarvoor met speciaal geteste honden de laagste groepen van de basisschool. Zij leren kinderen in 3 lessen de lichaamstaal van honden begrijpen. Op die manier kan het aantal hondenbeten bij kinderen beperkt worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren.

Wil jij ook een hond in de klas op jouw school of de school van je kind? Vul dan het aanmeldingsformulier in. Je wordt zo spoedig mogelijk in contact gebracht met een SnuffelVrijwilliger bij jou in de buurt die het Sophia SnuffelCollege kan verzorgen.

De lessen over een veilige omgang met honden vinden niet alleen in de klas plaats, maar kunnen ook online geleerd worden met het Sophia SnuffelSpel. Wie dit spel foutloos heeft gespeeld, kan de gratis Sophia SnuffelSticker aanvragen. Daarmee kunnen kinderen aan iedereen laten zien dat zij veilig met honden kunnen omgaan.

Aan het Sophia SnuffelCollege zijn voor basisscholen geen kosten verbonden. Zo zijn de lessen voor ieder kind toegankelijk. Om dergelijke activiteiten mogelijk te maken, is het echter heel belangrijk dat zo veel mogelijk mensen ons steunen. Wil jij ons helpen om kinderen te leren hoe ze veilig en respectvol met honden omgaan?

Bekijk het filmpje van Omroep Gelderland over een Sophia SnuffelCollege van vrijwilliger Sylvia Kleijn en SnuffelHond Flikka.

Bij het Sophia SnuffelCollege leren kinderen van 4 tot 8 jaar de lichaamstaal van honden begrijpen en er goed op te reageren. Zo kunnen ze op een veilige en respectvolle manier met honden omgaan en wordt de kans op een beet kleiner. Lees meer.

Heb jij een sociale, gehoorzame en kindvriendelijke hond en lijkt het jou het leuk om regelmatig voor de klas te staan? Dan is het werk als SnuffelVrijwilliger voor het Sophia SnuffelCollege wellicht iets voor jou! Lees meer.

Kun jij veilig met honden omgaan? Speel het Sophia SnuffelSpel! Heb jij het spel gespeeld zonder gebeten te worden? Of heb jij een echte hond in jouw klas gehad? Vraag dan nu gratis het Sophia SnuffelPakket aan! Lees meer.

Je kunt je gratis aanmelden voor het digitale Sophia SnuffelNieuws. Op het door jouw ingevulde e-mailadres wordt u op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen bij het Sophia SnuffelCollege. Lees meer.

Boeken over de relatie tussen hond en kind: Vrienden – Onze hond, een kindervriend over hoe hond en kind elkaar ervaren en Toosje gaat naar school behandelt op speelse wijze de belangrijkste regels van het Sophia SnuffelCollege. Lees meer.

Wil jij ons helpen om nóg meer kinderen te leren hoe ze veilig en respectvol met dieren omgaan? Steun het Sophia SnuffelCollege dan door lid te worden van de Sophia-Vereeniging of een bedrag over te maken. Lees meer.

Vragen, opmerkingen of suggesties? Neem dan nu contact met ons op! Lees meer.

Bestel Toosje gaat naar school

  • Stop de huisdierenhandel!


    Wij willen een verbod op de verkoop van huisdieren in dierenwinkels, tuincentra en via het internet.
  • Sophi@-Nieuws


    Wil je maandelijks op de hoogte gehouden worden van al het nieuws van de Sophia-Vereeniging, meld je dan aan voor het Sophi@-Nieuws!
  • Word lid!


    Wil jij ons helpen om huisdierenleed te bestrijden? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!