Het Sophia SnuffelCollege:
hond voor de klas

Het Sophia SnuffelCollege leert kinderen hoe ze veilig met honden omgaan. Zo’n 100 vrijwilligers uit heel Nederland bezoeken daarvoor met speciaal geteste honden de laagste groepen van de basisschool. Zij leren kinderen in 3 lessen de lichaamstaal van honden begrijpen. Op die manier kan het aantal hondenbeten bij kinderen beperkt worden en neemt angst voor honden af. Bovendien draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan meer begrip en respect voor honden en andere dieren.

Wil jij ook een hond in de klas op jouw school of de school van je kind? Vul dan het aanmeldingsformulier in. Je wordt zo spoedig mogelijk in contact gebracht met een SnuffelVrijwilliger bij jou in de buurt die het Sophia SnuffelCollege kan verzorgen.

De lessen over een veilige omgang met honden vinden niet alleen in de klas plaats, maar kunnen ook online geleerd worden met het Sophia SnuffelSpel. Wie dit spel foutloos heeft gespeeld, kan de gratis Sophia SnuffelSticker aanvragen. Daarmee kunnen kinderen aan iedereen laten zien dat zij veilig met honden kunnen omgaan.

Aan het Sophia SnuffelCollege zijn voor basisscholen geen kosten verbonden. Zo zijn de lessen voor ieder kind toegankelijk. Om dergelijke activiteiten mogelijk te maken, is het echter heel belangrijk dat zo veel mogelijk mensen ons steunen.

Wil jij ons helpen om kinderen te leren hoe ze veilig en respectvol met honden omgaan?

Begrijp jij de lichaamstaal van honden? Bekijk en deel onze video!

Ik wil een hond in de klas

Wil jij ook een hond in de klas op jouw school of de school van je kind? Geef je school nu op! Lees meer. 

SnuffelVrijwilliger worden

Heb jij een sociale, gehoorzame en kindvriendelijke hond en lijkt het je leuk om regelmatig voor de klas te staan? Word SnuffelVrijwilliger! Lees meer.

Sophia SnuffelSpel

Kun jij veilig met honden omgaan? Speel het Sophia SnuffelSpel! Heb jij het spel gespeeld zonder gebeten te worden? Of heb jij een echte hond in jouw klas gehad? Vraag dan nu gratis het Sophia SnuffelPakket aan! Lees meer.

SnuffelBoeken

Boeken over de relatie tussen hond en kind: Vrienden – Onze hond, een kindervriend over hoe hond en kind elkaar ervaren en Toosje gaat naar school behandelt op speelse wijze de belangrijkste regels van het Sophia SnuffelCollege. Lees meer.

Steun ons!

Wil jij helpen om nóg meer kinderen te leren hoe ze veilig en respectvol met dieren omgaan? Steun het Sophia SnuffelCollege met een donatie of door lid te worden van de Sophia-Vereeniging.

Sophia SnuffelNieuws

Meld je gratis aan voor het digitale Sophia SnuffelNieuws. Zo word je op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen bij het Sophia SnuffelCollege.

Contact

Sophia SnuffelCollege

Nieuwezijds Voorburgwal 153
1012 RK Amsterdam

Telefoon 020 – 623 61 67
snuffelcollege@sophia-vereeniging.nl

Bestel Toosje gaat naar school

  • Meldpunt doden van huisdieren


    Heb jij een ervaringsverhaal, iets gelezen, gezien of gehoord over huisdieren, anders dan honden en katten, die gedood werden door iemand die geen bevoegd dierenarts is? Meld het ons!
  • SophiaNieuws ontvangen?


    Blijf op de hoogte van huisdierennieuws en onze campagnes met onze digitale nieuwsbrief.
  • Word lid!


    Wil jij ons helpen om huisdierenleed te bestrijden? Word dan nú lid van de Sophia-Vereeniging!

Niets missen?

Schrijf je in voor het SophiaNieuws en maak elke maand kans op een gratis artikel naar keuze uit onze winkel!