Onnodig leed door miscommunicatie

Iedere hondeneigenaar maakt het mee: dolenthousiaste kinderen die zomaar bovenop de hond duiken. Als een kind niet in de gaten heeft dat het dier dit niet leuk vindt, dan kan het goed mis gaan. Ieder jaar vinden er in Nederland 150.000 hondenbeten plaats. Een enorm aantal! Het merendeel daarvan betreft kinderen. Naast de lichamelijke impact veroorzaken hondenbeten ook psychisch trauma. Een hond die (hard) gebeten heeft wordt vaak als onbetrouwbaar bestempeld, uit huis geplaatst en soms zelfs afgemaakt.

Hond voor de klas helpt mens en dier

Door de hondentaal te leren, kunnen we ernstig leed bij honden en kinderen voorkomen. Daarom gaan onze vrijwilligers van het Sophia SnuffelCollege al ruim 30 jaar naar basisscholen. Samen met hun SnuffelHond leggen ze de kleintjes uit hoe je kunt zien of een hond boos is, of blij of verdrietig. Wanneer mag je een hond aaien? En wanneer laat je hem liever met rust? Zo wordt de basis gelegd voor een veilige en respectvolle omgang met dieren.

Sophia SnuffelCollege hard nodig

Met het Sophia SnuffelCollege leren we kinderen om honden en andere dieren beter te begrijpen. Daarmee wordt nu én in de toekomst veel dierenleed voorkomen. Met uw hulp kunnen wij nog meer kinderen bereiken:

  • Voor € 50,- kunnen we een hond testen op geschiktheid voor het project
  • Voor € 25,- kan een SnuffelVrijwilliger drie SnuffelColleges geven
  • Voor € 10,- krijgt een hele klas werkboekjes en SnuffelDiploma’s
Rob Sophia SnuffelCollege