SnuffelVrijwilligers in het zonnetje

Na meerdere keren uitstellen en afzeggen, was het dit jaar eindelijk weer mogelijk om onze fantastische SnuffelVrijwilligers én -honden in het zonnetje te zetten. Zonder hen is er geen Sophia SnuffelCollege. En voor hun inzet willen we ze enorm bedanken. Dat deden we gisteren tijdens de vrijwilligersdag in het Gelderse Ugchelen.

Ouderwets genieten

Gelukkig zijn er dit voorjaar even geen coronamaatregelen. SnuffelStagiaire Iris kon zich dan ook helemaal uitleven en heeft een heerlijke middag weten te organiseren. En zelfs het weer werkte mee: tijdens het wandelen in het heerlijke zonnetje, genoten de honden van de velen modderpoelen. Zeker de blonde labrador Sophie zag er aan het eind van de dag niet zo blond meer uit. Daarbij vertoonde ze wel wat overeenkomsten met haar baasje, wiens witte broek ook niet erg wit meer was… Hilarisch natuurlijk, heerlijk dat we weer zo ouderwets konden genieten!

Vrijwilligersdag 2022

Quizen

Voor tijdens de wandeling had Iris een leuke 2 voor 12 quiz in elkaar gezet. En daarbij kwam bij de teams echte strijdlust naar boven! De ene groep bleek nog fanatieker te zijn dan de andere groep. Als projectcoördinator kreeg ik de verantwoordelijkheid om de antwoorden van de teams te noteren. Maar omdat er met codewoorden gewerkt werd (je wil natuurlijk niet dat het andere team jouw antwoord overneemt), was dat nog een beste klus!

Uiteindelijk wist team De Speurders het woord als eerst te raden: zij wonnen een cadeau pakket van Nozohot! SnuffelHond Jeff was zo blij met zijn pakketje, dat hij er snel mee vandoor ging!

Toosje gaat naar school

Vrijwilliger Dorette, die al sinds 2005 met haar honden naar de klas gaat voor het Sophia SnuffelCollege, heeft in 2010 het boekje Toosje gaat naar school geschreven. Dit leesboekje gaat over haar SnuffelLessen met toenmalig SnuffelHond Toosje. Ter ere van haar verjaardag, schonk Dorette aan het einde van de dag maar liefst 500 boekjes van Toosje gaat naar school aan het SnuffelCollege. De opbrengst van de boekjes is voor de aanschaf van nieuwe handpoppen, werkboekjes en diploma`s. Wat een prachtig cadeau en wat zijn wij blij dat we deze leerzame boekjes weer kunnen verspreiden! Je koopt dit boekje voor slechts € 6,- per stuk incl. verzendkosten in onze giftshop. Ontzettend bedankt Dorette!

Toosje gaat naar school
Auchel Huijbregts

Auchel Huijbregts

Officemanager en projectmedewerker