Hondeneigenaren gezocht 24 april!

*UPDATE: we hebben genoeg deelnemers gevonden! Ontzettend bedankt voor jullie hulp!*

Kom jij uit het Noorden van het land en heb jij een hond met een leeftijd tussen de 18 maanden en 8 jaar? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Help jij onze gedragstester op weg?

Bij het Sophia SnuffelCollege bezoeken onze SnuffelVrijwilligers samen met hun speciaal geteste hond de laagste groepen van basisscholen door heel Nederland. Zij leren de kinderen in drie lessen veilig en respectvol om te gaan met honden en andere dieren. Zo draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan een beter dierenwelzijn, vermindert het aantal bijtincidenten bij kinderen en kan angst voor honden worden weggenomen.

Wat houdt het in?

Een aantal hondengedragsdeskundigen is bezig met de opleiding tot gedragstester voor het Sophia SnuffelCollege. Onderdeel van de opleiding is een oefentestdag waarbij de testers laten zien of ze al klaar zijn voor het echte werk. Voor deze oefentestdag zijn wij nog op zoek naar honden. Tijdens deze testdag zal je samen met jouw hond de gedragstest doorlopen. De gedragstest is belangrijk voor het Sophia SnuffelCollege omdat niet iedere hond geschikt is om mee een drukke klas in te gaan. Het belangrijkste is dat het veilig is voor de kinderen én dat de hond het leuk vindt om te doen. De door ons ontwikkelde Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest is hier helemaal op afgestemd. Iedere hond doorloopt tijdens de test meerdere onderdelen, waarbij onder meer het herstellend vermogen van de hond wordt onderzocht. Per hond zijn we ongeveer een uur bezig. Tijdens de test fungeer jij als figurant samen met jouw hond. Het gaat er dus niet om of jouw hond slaagt of zakt. Deze testdag is puur een oefenmoment voor de gedragstester.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent bereid om samen met jouw hond deel te nemen aan de test
  • Je bent beschikbaar op 24 april
  • Je beschikt over eigen vervoer om op de locatie te komen (omgeving Emmen )

Wil jij ons helpen om de veiligheid van de honden en kinderen te garanderen? Neem dan snel contact op via snuffelcollege@sophia-vereeniging.nl.