Gruwelijke vondst in de Achterhoek: gedumpte dode konijnen

LICHTENVOORDE – Afgelopen week deden voorbijgangers gruwelijke vondsten. Ze vonden acht gedumpte dode konijnen op verschillende plekken in de Achterhoek. De man die de konijnen dumpte, heeft zich bij de politie gemeld. De konijnen waren bedoeld als slangenvoer maar omdat ze te groot waren ging dat niet.

Zware verwondingen

De konijnen hadden zware verwondingen. “Bij alle dieren vloeide bloed uit de neus en waren bijna alle botten in het lichaam gebroken. Deze konijnen zijn op een vreselijke, gewelddadige manier gedood”, zegt Olette van der Werf van de Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk, die de dieren heeft opgehaald.

Vervolgstappen

De dierenambulance heeft melding gemaakt bij 114 en aangifte gedaan van dierenmishandeling bij de politie. De man die bekende de dieren gedumpt te hebben, krijgt hiervoor een proces-verbaal. Om de privacy van de man te beschermen houdt de politie zijn woonplaats en leeftijd geheim. De politie onderzoekt nu eerst hoe de konijnen om het leven zijn gekomen en wat er precies is gebeurd. Afhankelijk van de resultaten volgen eventuele vervolgstappen.