Fokker verwaarloost meer dan 100 knaagdieren en vogels

BREDA – Meer dan 100 verwaarloosde knaagdieren en vogels zijn afgelopen woensdag bevrijd uit uit ernstig vervuilde hokken. Ze zijn in beslag genomen door inspecteurs van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID). De hulp kwam voor verschillende dieren te laat.

De dieren werden door de 46-jarige eigenaar in de achtertuin gehouden. Ruim 30 jaar levert deze eigenaar al de verwaarloosde knaagdieren aan diverse dierenwinkels. De man was een bekende van de LID. “Twee jaar geleden hebben we hem al aangesproken op het bedrijfsmatige karakter van zijn houderij”, zegt een woordvoerder tegen het RTL programma Editie NL. “De verzorging van de dieren was toen niet in orde.”

Schokkende belabberde omstandigheden

De situatie was verre van verbeterd toen de inspecteurs van de LID opnieuw een kijkje kwam nemen bij de man. Zo was er geen ventilatie en werd er niet schoongemaakt. “De omstandigheden waren allerbelabberdst”, laat de LID weten. “Het stonk er als een bunzing.” De inspecteurs hebben beelden gemaakt van de situatie en deze zijn schokkend. Naast een ontzettend onhygiënische omgeving zie je dat de dieren ook uitermate gestrest zijn. De meeste dieren zijn nog gered. Ze zijn inmiddels overgebracht naar speciale opvangadressen. “Daar worden zij nu goed verzorgd. Na herstel worden ze herplaatst”, aldus de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Tegen de eigenaar van de verwaarloosde dieren wordt proces-verbaal opgemaakt.”

bron: Editie NL