Vlaamse minister Weyts wil huisdieren redden met noodsticker

BRUSSEL – De Vlaamse minister voor Dierenwelzijn Weyts heeft een sticker geïntroduceerd die levens van Belgische huisdieren moet redden in noodsituaties. Met de sticker op het raam of bij de voordeur is in een oogopslag duidelijk hoeveel dieren er in een pand aanwezig kunnen zijn.

Maak het de brandweer gemakkelijk

“Elk jaar worden tientallen of zelfs honderden dieren het slachtoffer van een woningbrand, CO2-vergiftiging of zelfs wateroverlast. Vaak omdat de brandweer onvoldoende zicht heeft op het aantal dieren in een woning, legt Weyts uit. Wie zijn huisdier graag ziet, maakt het de brandweer gemakkelijk.”
Meerdere Belgische gemeenten geven al huisdierenstickers uit. Er zijn dus al verschillende stickers in omloop. Minister Weyts geeft alle Vlaamse gemeenten de mogelijkheid om een uniforme huisdierensticker uit te geven. “De Vlaamse overheid zal de drukkosten betalen voor alle steden en gemeenten”, zegt Weyts. Vele gemeenten keken op tegen de kosten, maar als gemeentebestuur moet je de sticker nu alleen verspreiden. Je maakt het de brandweer dan veel gemakkelijker om tijdens een interventie snel en efficiënt te opereren én je kan vele dierenlevens redden.”

Bestel de Sophia Noodsticker

Een diervriendelijk overheidsinitiatief dat dierenlevens red. In Nederland is er geen initiatief vanuit de overheid maar is de Sophia Noodsticker verkrijgbaar via onze website.