Vacature: Honden TestTeam gezocht

> Regio Brabant

Heb jij twee dagen per jaar de tijd om ons te helpen ? Dan zijn wij op zoek naar jou! 

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die onze gedragstesters willen ondersteunen tijdens het testen van honden op geschiktheid voor het Sophia SnuffelCollege. De testdagen vinden twee keer per jaar plaats in de buurt van Oisterwijk, meestal in het weekend. 

Bij het Sophia SnuffelCollege bezoeken onze SnuffelVrijwilligers samen met hun speciaal geteste hond de laagste groepen van basisscholen door heel Nederland. Zij leren de kinderen in drie lessen veilig en respectvol om te gaan met honden en andere dieren. Zo draagt het Sophia SnuffelCollege bij aan een beter dierenwelzijn, vermindert het aantal bijtincidenten bij kinderen en kan angst voor honden worden weggenomen.

Wat houdt het in?

Tijdens een testdag help je onze gedragstester bij het afnemen van de gedragstest. Niet iedere hond is namelijk geschikt om mee een drukke klas in te gaan. Het belangrijkste is dat het veilig is voor de kinderen én dat de hond het leuk vindt om te doen. De door ons ontwikkelde Sophia SnuffelCollege Hondengedragstest is hier helemaal op afgestemd. Iedere hond doorloopt tijdens de test meerdere onderdelen, waarbij onder meer het herstellend vermogen van de hond wordt onderzocht. Per hond zijn we ongeveer een uur bezig. Tijdens de test fungeer jij als figurant bij verschillende onderdelen of je begeleidt de hondeneigenaren. Het testteam draagt zorg voor de kwaliteit van het afnemen van de test. Een goed testteam is absoluut onmisbaar voor het succes van het Sophia SnuffelCollege!

Het betreft een vrijwilligersfunctie.

Wat verwachten we van jou?

  • Je bent fysiek fit genoeg om een dag in beweging te zijn (lopen, geen zware activiteiten)
  • Je hebt basiskennis van hondengedrag en je bent niet bang voor honden
  • Je bent minimaal 2 dagen per jaar beschikbaar in het weekend
  • Je bent representatief voor de vereniging en staat achter onze doelen
  • Je beschikt over eigen vervoer om op de locatie te komen

Wil jij ons helpen om de veiligheid van de honden en kinderen te garanderen ? Neem dan snel contact op via snuffelcollege@sophia-vereeniging.nl.

*Deze vacature is inmiddels vervuld*