Universiteit Utrecht zoekt baasjes die samen met hun hond willen afvallen

UTRECHT – De Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht, onderdeel van de Universiteit Utrecht, is op zoek naar hondeneigenaren die samen met hun hond willen afvallen. Onderzocht wordt of er een verband bestaat tussen overgewicht bij honden en hun baasjes.

Begeleid afvallen

Gedurende een periode van acht weken zullen de deelnemers, mens en hond, met behulp van een persoonlijk en professioneel eet- en beweegadvies aan hun gewicht en conditie gaan werken. Beiden worden gedurende die acht weken regelmatig gewogen. De onderzoekers geven aan dat zij in de praktijk vaak zien dat dikke huisdieren ook dikke baasjes hebben. Ze zijn benieuwd of een hond een positieve rol kan spelen in het verliezen van overgewicht bij hun eigenaren, en welke invloed het gewicht van het baasje heeft op de hond.

Deelnemers gezocht

Het onderzoeksteam zoekt nog deelnemers met overgewicht of obesitas (BMI van 25 of hoger) die in het bezit zijn van een hond. Kun jij gedurende acht weken, wekelijks naar Utrecht komen om jezelf en je hond te laten wegen? Dan kun je je nu opgeven door te mailen naar voedingUKG@uu.nl. De hond hoeft overigens geen overgewicht te hebben, maar dit mag wel.