Kerst, een ijzersterk huisdierenconcept?

De hartverwarmende liefdesverhalen in de commercials van de Staatsloterij en Albert Heijn zijn misschien wel de grootste tranentrekkers deze kerst. Huisdieren zijn kennelijk een ijzersterk kerstconcept. Dat concludeerde het AD. Het is geen straf om tig keer de lovestory van koekoek Fritsie te kijken. Ook de twee verliefde hamsters die uiteindelijk met elkaar kerst kunnen vieren, zijn heerlijk om te kijken. Al vind ik die wat spannender.  

Al zijn ze deze reclamehamstertjes niet echt en neem je ook geen rendieren na het zien van een mooie kerstfilm. Toch voor de duidelijkheid over echte hamsters: de meeste hamstersoorten leven van nature alleen. Als je twee echte hamsters bij elkaar zet, is de kans aanwezig dat ze met elkaar vechten tot er een het loodje legt. Niemand wil een hamster met een doorgebeten keeltje vinden. 

Nu ook niet een impulsief sprintje naar de dierenwinkel trekken voor een schattige Harry de hamster. En al helemaal niet om ‘m cadeau te geven. Een hamster wordt zo’n drie jaar. Drie jaar het verblijf schoonmaken, dierenartskosten, oppas tijdens vakanties. Bovendien laat je een hamster overdag beter met rust want dit nachtdier is vaak juist wakker als jij slaapt.  

Dus geef mij maar tig keer janken bij Fritsie deze kerst en een run op koekoeksklokken.   

Kitty Willems

Kitty Willems

Communicatiemanager