Een kerstverhaal over een bijzonder mens en een bijzonder kipje

Dit is het bijzondere verhaal van Sterre Laan en Zilverblauw over kip Malala🖤, ter nagedachtenis aan hun lieve zus en nicht Françoise.

Vorig jaar kregen we bij de Sophia-Vereeniging een bericht om de verdrietigste reden, een overlijden van een veel te jong mooi mens: Françoise, dierenactivist en wereldverbeteraar. Ze was een enorm toegewijde dierenbeschermer. Ze stelde bij ons geregeld kritische vragen over onze campagnes en dierenwelzijnonderwerpen, waarmee ze ons weer verder hielp om onderwerpen scherper te krijgen.

Haar inzet voor de dieren leeft voort. Ze inspireert nog steeds om dierenleed te voorkomen. Net voor de kerst kregen we wederom bericht van haar familie. Ze maakten dit bijzondere hartverwarmende filmpje en zamelden geld in voor de dieren voor Proefdiervrij en de Sophia-Vereeniging, ter nagedachtenis aan Françoise. Wat een mooi verhaal. Je bekijkt het hier:

Deze warme en bijzondere actie was een groot succes. Het fantastische bedrag van maar liefst € 1.660,50 werd voor de dieren opgehaald. 

Sterre: “Echt bizar. Dit hadden we niet verwacht. Francoise zou het fantastisch hebben gevonden, en wij ook”.

Dat geldt ook voor ons. Wauw, we zijn er stil van. Namens de huisdieren ontzettend bedankt voor de mooie actie van jullie! Natuurlijk dragen we dit bericht op aan Françoise.

Kitty Willems

Kitty Willems

Communicatie