Meld je aan voor het SophiaPanel

Dierenwelzijn, mens-dierrelatie en de belangen van dieren: allemaal onderwerpen waar ik me betrokken bij voel en positieve verandering in wil brengen. Als stagiaire van de Sophia-Vereeniging probeer ik met mijn kennis vanuit mijn opleiding indirect en direct mijn bijdrage te leveren aan dierenwelzijn. Tijdens mijn 20 weken durende stage heb ik verschillende werkzaamheden uitgevoerd achter en voor de schermen bij de Sophia-Vereeniging, waaronder het opzetten van het SophiaPanel. Waarschijnlijk heb je het SophiaPanel al voorbij zien komen. Mocht dit de eerste keer zijn dat je hiervan hoort, dan vertel ik je er graag meer over.

Het SophiaPanel, toegankelijk voor iedereen

Misschien komen de vragen al in je op. Wat is het SophiaPanel? Kan ik echt van betekenis zijn voor huisdieren? Het antwoord op deze vraag is: Ja, je kan zeker voor verandering zorgen voor huisdieren door je mening te geven in het SophiaPanel. Het SophiaPanel is een nieuw panel en elke 2 à 3 maanden vragen wij de panelleden om deel te nemen aan een vragenlijst over een huisdierenwelzijnskwestie. Alle meningen geven een beeld hoe de ‘algemene’ Nederlandse bevolking denkt over bepaalde onderwerpen en actualiteiten. Deze resultaten dienen als ondersteuning voor de huidige activiteiten van de Sophia-Vereeniging, zoals campagnes, voorlichting en de politieke lobby. Daardoor kunnen wij met z’n allen deel uit maken van een wereld waarin de motto ‘dieren begrijpen is dieren beschermen’ tot zijn recht komt.

Op naar betere huisdierenwelzijn

Nog steeds is dierenleed in Nederland een veelvoorkomend probleem. Neem bijvoorbeeld de impulsaankopen waardoor dieren niet de juiste verzorging krijgen, of de niet al te zichtbare illegale dierenhandel. We kunnen met z’n allen een mening geven, elke mening telt en ook die van jou! Wil jij ook een bijdrage leveren aan huisdierenwelzijn en zou je graag je mening willen geven? Meld je dan vooral aan bij het SophiaPanel, je bent van harte welkom! Ben je al aangemeld, dan zou je ons kunnen helpen door andere mensen aan te moedigen om ook deel de nemen aan het SophiaPanel.

Wie ben ik?

Voor degene die mij nog niet eerder voorbij hebben zien komen, ik ben Irene van Hensbergen en volg de opleiding Dier- en Veehouderij (met de specialisatie in gezelschapsdieren) aan de HAS Hogeschool in ’s-Hertogenbosch. Vanaf jongs af aan vond ik dieren al erg interessant en wist ik dat ik ‘iets’ voor de dieren wilde gaan doen in de nabije toekomst. Zelf ben ik niet opgegroeid met dieren, maar al gauw kwam ik tot het besluit om vanuit mijn interesse te beginnen aan mijn huidige opleiding en inmiddels zit ik in mijn derde jaar.

Stage bij de Sophia-Vereeniging

Voor het derde jaar van mijn opleiding was ik op zoek naar een stage en hoopte ik om deze periode meer te leren bij een organisatie die met name betrokken is bij huisdieren. Na wat onderzoek kwam ik bij de Sophia-Vereeniging terecht. Ik voelde me erg welkom en kon met mijn werkzaamheden een steentje bijdragen voor de huisdieren. Zo ben ik tijdens mijn stage begonnen met het oprichten van een uniek panel over huisdieren waar iedereen zich voor kan aanmelden.

Hartelijk bedankt voor het lezen van mijn verhaal en hopelijk tot snel!

Irene van Hensbergen

Irene van Hensbergen

Irene van Hensbergen

Stagiair