Sophia HitteStikker
26 juli 2017
> Nieuws

Langere levertijd Sophia HitteStikker

AMSTERDAM – Door een grote hoeveelheid bestellingen in verband met het warme weer van de afgelopen weken, is de levertijd van de Sophia HitteStikker momenteel iets langer dan normaal. De stickers worden zo snel mogelijk bijgedrukt. De verwachting is dan ook dat de stickers over een week of 2 weer normaal geleverd kunnen worden.

Dood tot gevolg

Honden kunnen niet zweten zoals mensen. De dieren kunnen hun warmte uitsluitend afvoeren via de voetzolen en de tong, door te hijgen. Omdat hijgen in een bloedhete auto niet voldoende is om af te koelen, zal de lichaamstemperatuur van de hond snel stijgen tot een gevaarlijke hoogte. Het gevolg is dat het bloed dik wordt en niet meer goed kan circuleren. Hierdoor wordt er te weinig zuurstof vervoerd in het bloed en kan de hond uiteindelijk stikken.

Thuis laten

Zelfs met een buitentemperatuur van ‘slechts’ 21 graden, kan het in een auto binnen een half uur al zo’n 40 graden worden. Dit is levensgevaarlijk voor honden. De Sophia-Vereeniging adviseert om met zomers weer honden zoveel mogelijk thuis te laten, waar ze gemakkelijk hun eigen temperatuur op peil kunnen houden door een koel plekje op te zoeken.