Huisdieren gedumpt in Zwolle en Zeewolde

AMSTERDAM – Afgelopen dinsdag werden huisdieren gedumpt in Zwolle en Zeewolde. In Zwolle werden negen woenstijnratjes in een kooi aangetroffen op straat. In Zeewolde werd een kat in een kattenmand aangetroffen bij een supermarkt. Alle dieren zijn naar een opvang en asiel gebracht.

Zwaar vervuilde kooi

De zwaar vervuilde kooi met negen ratten zou samen met meubels langs de weg hebben gestaan. De vinder bracht de kooi naar een dierenspeciaalzaak. De dierenspeciaalzaak nam contact op met de dierenambulance. “Onze ambulancechauffeur is op pad gestuurd om de woestijnratjes op te halen”, vermeldt de Dierenambulance Zwolle op Facebook. Bij aankomst trof de chauffeur een zeer vervuilde kooi aan. De dierenambulance heeft de ratten naar een opvang in Zwolle gebracht. Medewerkers zijn nu op zoek naar de man die de dieren aantrof. “Wij willen graag weten waar precies de dieren zijn gevonden.”

Kat ‘Mogen jullie meenemen’

Diezelfde dag werd er een kattenmand met een kat achtergelaten bij een supermarkt in Zeewolde. Op de reismand zat een briefje geplakt met ‘Mogen jullie meenemen’. Een pak kattenvoer stond erbij. De eigenaar is onbekend. De dierenambulance is ook hier het dier komen ophalen. De kat maakt het goed en is nu opgevangen in het asiel van Harderwijk.

Bron: EditieNL en RTLnieuws