impulsaankopen konijn verwaarloosd
2 februari 2019
> Nieuws

Dierenpolitie neemt ruim 200 konijnen in beslag

EDE – De dierenpolitie heeft donderdag 31 januari ruim 200 konijnen in beslag genomen bij een konijnenfokker in Ede. Na meerdere controles en dwangsommen bleek gisteren dat de zorg voor de dieren nog steeds onder de maat was. Het dierenwelzijn was in gevaar. De fokker wordt binnenkort door de politie gehoord.

Vervuilde hokken

De politie had al meerdere meldingen gekregen over de situatie van de konijnen. Meerdere keren kreeg de fokker controles om de situatie te beoordelen. Bij verschillende inspecties van de dierenpolitie en de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) bleek dat ze in vervuilde hokken zaten. In sommige gevallen zelfs zonder water en ruwvoer, onmisbaar voor de dieren.

Dwangsommen

De fokker werd hierbij meerdere keren in de gelegenheid gesteld de situatie voor zijn konijnen te verbeteren. Hem werden dwangsommen opgelegd en ook heeft hij een boete gekregen.

Beslag

Toen gisteren bij een herhalingscontrole van de dierenpolitie en de LID weer bleek dat de ruim 200 konijnen onvoldoende verzorgd werden, is besloten de konijnen in beslag te nemen. De konijnen zijn nagekeken door een dierenarts. De fokker zal binnenkort als verdachte worden gehoord.

Bron: politie.nl