Verbied de import van doorgefokte honden!

Teken de petitie!

Franse bulldog puppiesTeken voor een importverbod op doorgefokte honden

Het is in Nederland verboden om honden te fokken met afwijkingen die de gezondheid van de dieren aantoonbaar aantasten. Maar het importeren van deze zieke honden mag nog wel. Dierenleed door deze import moet stoppen.

De Wet dieren beschermt nu alleen het welzijn van in Nederland gefokte honden. De Sophia-Vereeniging wil dat deze wet ook betrekking heeft op honden die uit het buitenland komen: er moet een verbod komen op het importeren van honden met te korte snuitjes of andere erfelijke afwijkingen waarvoor in Nederland niet voor niets een fokverbod geldt.

Wetsvoorstel

Wij hebben een wetsvoorstel gemaakt voor minister Schouten van het ministerie van LNV. We willen dat met dit wetsvoorstel het verbod op het fokken van zieke gezelschapsdieren wordt uitgebreid: niet alleen het fokken, maar ook het importeren van dieren met een ziekmakend uiterlijk of andere erfelijke afwijkingen, moet zo snel mogelijk worden verboden. Alleen dan kan er een einde komen aan het het ernstige dierenleed dat het doorfokken van dieren met zich meebrengt.  

Help mee!

Vind jij ook dat er een einde moet komen aan dit dierenleed? Laat het de minister weten en teken onze petitie voor een importverbod!

Wil je meer weten over dit onderwerp, lees dan hier verder.

Namens alle huisdieren van Nederland alvast heel hartelijk bedankt!